blogi/etusivu

Hurja marjasato!

04.08.2020
blogi/etusivu >>

Oltiin viikko Uukuniemellä.

Suonenjoella ei ole juurikaan mustikkaa, ei edes sillä meidän suolla, joka on aina ollut takuuvarma mustikkamaa myös vuosina, joina missään muualla ei ole ollut kyseistä marjaa – nyt sillä suolla oli vain lakkaa. Mutta Uukuniemellä sitä oli mustikkaa!

Koska meillä on sillä sähköttömällä mökillä pikkuisen puutteelliset kylmäsäilytystilat, saattoi ruveta pakastointitarkoituksessa marjastamaan vasta kolmisen päivää sitten. Keräsin vähän toistakymmentä litraa siitä meidän 2100m2 tontilta, ja vielä jäi, joten on käväissäyt mielessä, että josko palaisin sinne vielä yksikseni korjaamaan loputkin mustikat talteen.

Keräsin myös vadelmia, mutta vain kolmisen litraa, sillä serkkuni haaveili samoista marjoista. Meillä on Suonenjoella hakkuuraiskiota sen verran, että minä saan vadelmia sieltäkin, jos nimittäin niitä ylipäätään on, mitä en siis nyt vielä tiedä. Mutta vadelmaakin Uukkarissa on siinä mitassa, että pikkuisen harmittaa, etten itsekkäästi kerännyt niitä kaikesta huolimatta, semminkin kun vatukko tahtoo olla huonojalkaisille kuten serkulleni kinkkinen paikka…

Tatteja ja kanttarelleja syötiin koko viikko niin, että viimeinen kymmenen litran kanttarelliämpärillinen jouti tuotavaksi kälylleni Kuopioon. Itselle laitoin vain pari pakasterasiaa. Tämä riitti sienistä ja tateista tänä vuonna. Ensi sesonkina sitten uudelleen...

On kyllä mahtava sadonkorjuukausi.

Meillä on, muuten, Uukuniemellä tällainen uusi perheenjäsen. Sen nimi on Maire siitä syystä, että tämän koronakauden ulkohuussin seinään kiinnitettävän käsienpesulaitteen voitti kesätorin arpajaisissa Maire, jolla ei ole ulkohuussia ja joka sen tähden lahjoitti voittonsa meille. Kone toimii kuten julkisten vessojen saippuat, eli alapuolen tapista työnnetään ylös ja niin tulee vettä käpälille. En ole varma, onko tämä yhtään parempi kuin perinteinen vesiämpäri ja kauha -järjestelmä. Pitää vielä miettiä, miten tähän lähettyville saa pyyhkeen. Minulla on Kiinasta tuotu 'taidenaula', joka ei pysy Suonenjoen nukkuma-aitan seinässä kiinni liimallaan. Ei se pysy sillä tietenkän tässäkään, mutta voisin laittaa sen yhden naulan tuohon viereen kiinni neljällä naulalla…nääs kun sen musta-valko-harmaat värit sopisivat tämän laitteen hopeanhohteiseen hipiään.


Viimeksi muokattu: 04.08.2020 08:02:24


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti