blogi/etusivu

Kauden kässät

04.03.2023
blogi/etusivu >>

Kudontani on nyt pahasti hidastunut johtuen siitä, että olen sen suhteen nyt "uudessa järjestelmässä". Omia kangaspuita minulla ei ole eikä myöskään tule, joten olen joutunut sopeutumaan. Niinpä olen saanut syksyn ja talven kuluessa aikaiseksi vain kaksi pientä mattoa. Uudessa "järjestelmässä" kutomaan on periaatteessa päässyt vain joka toinen viikko ja vain kolmeksi tunniksi kerrallaan, ja varsinkin jos on tehnyt jotain sellaista kuin kuvan taustalla oleva mattoni, jota ei ole poljettu ns. normaalijärjestyksessä, on joka kerta kahden viikon jälkeen kutomaan mennessään joutunut muistelemaan, että mitenkäs tämä minun oma systeemini menikään. Matto on minulle tyypilliseen tapaan kierrätysmateriaalia, paitsi tietysti loimet. Musta on vanhoja mustia T-paitoja ja enää päälle mahtumattomia mustia housuja, samassa viriössä molempia, ja kalpean punainen, joka ei oikeastaan tuossa matossa juurikaan punerra, on purettua puuvillaneuletta, joka on virkattu ketjusilmukaksi.

Palasin tänä sesonkina vanhan rakkauteni keramiikan pariin. Siinä ongelma on puhtaasti henkilökohtainen eli se, etten tarvitse tässä elämässä enää yhtään astiaa, eikä meille mahdu enää veistoksiakaan. Koska veistokset vievät enemmän tilaa kuin kipot, olen siirtynyt soveltamaan taiteellisia ambitioitani kippomuotoon. Kuvassa yksi erä, ja jatkoa seuraa…


Viimeksi muokattu: 04.03.2023 10:27:36


Kommentit

Minna 14.03.2023 22:59:15
Hei,
löytyykö mistään enää vanhoja blogejasi, joissa on kuvia matoistasi ja tarinaa niiden tekemisestä? Pinterestistä löytyy kuvat, mutta ei tekstejä. Mattosi ovat ihania.

Yt. Minna
bliqblaqbloq 21.03.2023 15:02:00
Moi Minna!

Niitä ei enää blogilta löydy, sillä olen tekemässä kirjaa taiteen, käsityön ja muotoilun suhteesta, ja käytän mm. niitä kuvitukseen – ovat copy right -vapaita minulle, nääs. Monet muutkin jutut olen sitä varten poistanut, ja ne ovat kaikki tuonnempana saatavilla kirjana. Ehkä...jos elonpäiviä riittää yms.

Lisää kommentti