blogi/etusivu

Mansikanmakea lomaviikko

09.07.2018
blogi/etusivu >>

Takana mansikkainen viikko Suonenjoella. Kun käytiin torstaina kaupoilla, isäntä kieltäytyi ostamasta mansikoita, vaikka minun mielestäni niitä pitää aina ostaa, jos sattuu Suonejoelle mansikka-aikaan.

Niinpä ostin jo aiemmin mainittua mansikkajäätelöä ja vieressä kuvattua Nenosen mansikkatilan mansikkalimondia Maitomaan puodista. Tämä on jo toinen mansikkalimonadipullon kuva tällä blogilla tänä sesonkina – edellinen, toisin tyhjän pullon kuva, esittikin 30-luvulta peräisin ollevaa eksemplaaria.

Maistomme tuon pikku pullollisen eilen. Se ei ollut ollenkaan niin sokerista kuin pelkäsin, ja mikä parasta, maistui oikeasti mansikalta eikä mansikkaesanssilta. Aikuisten limppari, siis. Nyt tietysti harmittaa, että ostin vain tuon yhden pullon. Tätä olisi ollut hyvä olla mukana, kun lähden viikonlopulla käväisemään yksikseni Uukuniemellä, ja siellähän aina tarvitaan kesäjuomaa. Tätä voisi sellaisenaan nauttimisen lisäksi kenties lorauttaa valkoviiniin…No, pitää kokeilla sitä tuonnempana.

Mutta ei isäntä tuoreiltakaan mansikoilta välttynyt, sillä naapurin isäntä toi yllättäen niitä meille suoraan kotiin mansikankeruuvakallisen!

Kesä on ollut hyvä, ainakin viime viikko!


Viimeksi muokattu: 09.07.2018 08:23:46


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti