blogi/etusivu

Palmusunnuntai Suonenjoella

25.03.2018
blogi/etusivu >>

Ajeltiin tänne Suonenjoelle perjantai-iltana. Oltiin varauduttu ankariin lumitöihin, sillä niiden kahden viikon aikana, jona emme olleet täällä käyneet, oli satanut aika tavalla lunta.

Mutta Hannu oli käynyt lumilngolla vetäisemässä meidän autolle kolon tuohon varmaan virallistenkin mittausten mukaan metriseen hankeen.

Eilen olisi ollut veljeni syntymäpäivä. Emme vieneet tullessamme kynttilää, sillä arveltiin, että Vehmasmäen hautausmaalla on nyt vielä enemmän lunta kuin kahtena edellisenä veljeni kuoleman jälkeisenä syntymäpäivänä, ja tuolloinkaan emme olleet sitä hautaa löytäneet. Nyt siellä kylläkin on kivi, joka olisi ehkä vähän lumesta pullottanut…

Niinpä tein eilen vain virpomavitsoja karkkipaperiruusuin. Venäläisiä karamellipapereita ja suonenjokelaista punapaatsamaa. Alkuun oltiin haaveiltu, että oltaisiin menty koko täksi hiljaiseksi viikoksi Uukuniemelle. Siellä olen nähnyt virpomavitsoja vainajien haudoila, ja koska meillä piti kotona aina virpoa kaikki lähisukulaiset – ja minä virvoin äidin aina hänen elämänsä loppuun asti – olisin voinut nyt viedä virpomavitsan hänen kummulleen. Mutta meille ei ollut sijaa siinä majatalossa. Ollaan kyllä oltu pääsiäisiä omalla mökillä, mutta silloin on ollut hiukan erilaiset kelit.

Luen Steven Pinkerin uusinta, ja veikkaan, että hän saa vielä kirjallisuuden nobelin.


Viimeksi muokattu: 25.03.2018 10:42:36


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti