blogi/etusivu

PiperryksiƤ

24.11.2023
blogi/etusivu >>

Sangen ankara vakaumukseni on, että kädellisiin kuuluvan eläinlajin edustajien on syytä pitää huolta käsiensä hienomotoriikasta, olen tässä tarkoituksessa jouluaskarrellut mahdollisimman pienen "olkipukin" luonnon niinestä. Tuli vähän laiha… Voi olla, että jonain tulevana joulunaluksena, jos elonpäiviä riittää, treenaan hienomotoriikkaani tekemällä pulskemman version.

 

 

Keramiikassa pipersin tällaisen lautasen. Eikö ole 30-lukuinen? Yhtä synkät ajathan tässä on menossa. Tämä on jatkojaloste Sturm und Drang -lautasteni kokeilujen pohjalta. Tässä on korkeahkoa epäsäännöllistä reliefiä laidoissa, joten esine tietysti sitten jonkin verran vääntyi lasituspoltossa. Valokuvaaminen meni pieleen, vaikka kolmesti yritin, sillä tähän on aika mahdotonta tarkentaa. Ei onnistunut millään automaattitoiminnolla eikä manuaalisesti, vaikka toisaalta minä olisin voinut manuaalista tarkentamista varten ottaa päähäni paremmat silmälasit…

Jos hyvin käy, sieltä on vielä tulossa yksi, vähän erilainen, Sturm und Drang -jatkojaloste, mutta kansalaisopiston keramiikkaahan on enää vain yksi kerta jäljellä, ja se jatkojaloste meni vasta eilen raakapolttoon. Kuulemma ensi kerralla laitetaan vielä yksi lasituspoltto, ja ne työt voi käydä hakemassa jollain erikoisjärjestelyllä, jos haluaa ne ennen joulua, ja saattaa olla, että minä haluan. (24.11.2023)


Viimeksi muokattu: 28.11.2023 22:21:27