blogi/etusivu

Shoppailemassa!

10.11.2017
blogi/etusivu >>

Tänään kävin shoppailemassa. Edellisestä kerrasta on useita vuosia. Satuin nimittäin Suonenjoen keskustaan kauppa- ja kirjastoreissulla aikaan, jona Kodinfiiliksen lopetusmyynti oli auki.

Heräteostin äidiltä peritylle pöydälle pellavanvärisen, yksivärisen vahakangasliinan. Sitä pöytää ei oikein kestä katsella ilman pöytäliinaa, ja elämäntilanteen muututtua minulla on nyt vähemmän aikaa pöytäliinojen pyykkäämiseen ja silittämiseen. Pöydän pinta meni piloille siinä, kun äiti alkoi sairastella seitsemisen vuotta ennen kuolemaansa. Häneltä tippui kaikki kädestä, astiat rikoutuivat ja nesteet kaatuivat pöydälle. Eikä hänestä ennen pitkää ollut enää pyyhkimään niitä sotkuja heti pois.

Ostin myös kangasta mökille uusiksi verhoiksi. Olen kyllästynyt jo monta vuotta sitten niihin vanhoihin sinivalkoraidallisiin. Katsoin jo taannoin Viipurin pellavakaupasta limenvihreää pellavaa, mutta se oli niin paksua, että meidän pikkumökistä olisi tullut nillä verholla aika ahtaan näköinen. Nyt ostamani kankaan väri ei ole yhtä hyvä, mutta kangas on ohuenohutta puuvillaa.

Koko keskustan reissun kruunasin kahveilla Aurorassa. Kuulemma äidin tiffanylamppu menee heille Rautalammin kahvilaan. Otin kahvin kera oheisen kuvan kakkupalan. Vältän yleensä suomalaisten kahviloiden suklaakakkuja, sillä ne on vain värjätty kaakaojauheella houkuttelevan värisiksi, mutta suklaalta ne eivät maistu. Poikkeuksen tekee Suomessa vain Auroran suklaakakku. Kuvan kakussa oli makua!


Viimeksi muokattu: 10.11.2017 18:11:01


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti