blogi/etusivu

Sidos- ja väriseikkailu kangaspuissa

20.11.2020
blogi/etusivu >>

Koska järkevät suunnitelmani tälle viikolle menivät mönkään, päätin pyhittää niille varatun ajan järjettömille asioille kuten matonkudonnalle ja vanhojen villapaitojen purkamiselle.

Tulos matonkudonnan osalta on oheinen. Kuopion kansalaisopistolla kudontaa opettava Merja Hyvärinen oli suunnitellut erikoisen sidoksen, jossa kulkee pystyraitoina palttinaa ja toimikasta. Hän oli kutonut siitä mallin, josta saatoin havaita systeemin ja sitten tehdä oman, radikaalisti erilaisen version, joka siis vieressä.

Aika hauska, vaikka itse sanonkin. Pystyraidoista ei tule tällä sidoksella reunoltaan skarpit kuten kuvikkaassa, ja olen mielestäni hyödyntänyt tämän rustiikkisen ominaisuuden. Olen myös hyödyntänyt sen, miten toimikkaan kuvio muodostuu tai ei muodostu palttinapuolellekin riippuen siitä, millaiset ovat toimikaspuolen värit. Matto siis näyttää 'kuviollisemmalta' kuin se on, jos näin voi sanoa.

Mutta aikaa tähän meni, ja koska polkusia oli kohtalainen määrä ja niistä osa todella jäykkiä, tuli saatua jopa liikuntaa, kun poljeskelin tätä metrin levyistä mattoa 235 cm.


Viimeksi muokattu: 20.11.2020 13:16:26


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti