blogi/etusivu

Välipäiväahkerointia

29.12.2020
blogi/etusivu >>

Tässä ovat menneet joulut ja välipäivät siihen, että olen lähinnä kirjoittamisen ilosta saattanut vanhojen Uukkari-blogikirjojemme tekstejä "julkaisukelpoiseen" muotoon. Tokihan ne on omakustanteina jo kerran painatettu, onneksi pieninä painoksina, sillä niihin oli mätetty tekstit jotakuinkin sellaisina kuin ne oli blogeihimme oli kirjoitettu, ja kaikkihan sen tietävät, että netissä on pelkkää paskaa.

Tämä nyt kirjoittamisen ilosta syntyvä versio tulee sisältämään lähdeviitteet ja kirjallisuusluettelon, ja sitä varten olen joutunut tarkastamaan ne lähteet. Ja kyllähän niistä meidän jutuista kaikenlaista soopaa löytyy…

Samaan syssyyn olen tarkastanut sukupuulakanaani, ja siinähän on ihan hirmuisesti virheitä! Monet ovat lyöntivirheen tyyppisiä, osa johtuu copy-paste'aamisesta, jossa on unohdettu mennessään, mitä silpuista on ollut tarkoitus pitää sellaisenaan ja mitä muuttaa…Sukupuulakanasta puuttui kokonaan jopa Haminan rauha, mikä on jotakuinkin letaalia, ja se lienee tapahtunut siten, että olen yhdistänyt vahingossa Haminan rauha - ja Vanhan Suomen yhdistymis -tekstit toisiinsa, ja välistä on tempautunut tavaraa pois niin, että on syntynyt todella erikoinen tulkinta Suomen historiasta. Mutta onneksi lakanaani ei ole nähnyt kuin H, ja hän tietää jo entuudestaan, että olen idiootti.

Mutta asia etenee ja on todella hauskaa.

Välissä tein loppuun yhdet virkatut nilkkasukat ja sorttailin vanhjoja lankoja sen mukaan, että saan puuvilla- ja akryylilangoista vielä yhden sängynpäälystyynyn, jahka kutomo aukeaa.


Viimeksi muokattu: 29.12.2020 19:50:59


Kommentit

A 31.12.2020 19:12:18
Äläpäs nyt ole noin vaatimaton. Oletko muuten lukenut kirjan Idiootit ympärilläni? Ihan hyvä teos, vaikka ei ehkä sinun genressä. Toivon teille erittäin hyvää tai ainakin tavallista uutta vuotta, ilman suurempia murheita. Ehkäpä tulevana vuonna ”taas” tavataan!
bliqblaqbloq 31.12.2020 23:12:22
Hyvää uutta vuotta sinullekin, A, ja olen lukenut tuon Idiootit ympärilläni -kirjan...toivotaan tosiaan tavallisempaa tulevaa vuotta, ja olisipa mukavaa tavata pitkästä aikaa!

Lisää kommentti