blogi/etusivu

Vatukkoon...

14.08.2019
blogi/etusivu >>

…mutta olisin keskeyttänyt marjastus- ja säilöntäpuuhani muutenkin noin vuorokaudeksi. Sade tulee kyllä tarpeeseen, sillä täällä oli ennen näitä viime päivien pikku kuuroja niin kuivaa, että jopa syysleimut, jotka eivät ole ensimmäisinä juuri mistään kärsimässä, lurpottivat.

Kaivostahan meiltä loppui vesi viime lauantaina, ja se asettaa omat haasteensa säilöntäpuuhista syntyvän sotkun siivoamiselle. Sen verran on kuurotellut, että olen päässyt tiskaamaan kaikki sellaiset astiat, joissa ei ole käytelty mitään rasvaista, tuossa rännin alla sadevedellä. Mehumaija. Pollotuksessa käyttämäni kannut ja ratti. Kymenen litran tuoremehukattila, siivilä ja siivilöintiastia. Isot hillokattilat. Kauhat…Jos tälle marjastamiselle ja säilömiselle ja säilömisjälkien siivoamiselle laskisi tuntipalkan, olisi todettava, että on kalliit mehut ja hillot, vaikka marjat ovatkin ilmaisia.

Silti harmittaa, että ostin sunnutai-iltana isäntää bussille viedessäni liian vähän sokeria. Olin toki käynyt tuolla puskissa ja todennut, että huhujen vastaisesti marjoja on, mutta en ollut älynnyt, että kulkupuheet olisivat niin vääriä. Olen käynyt aina vatukossa sadekuurojen välissä siinä pelossa, että seuraava sade ravistaa marjat varsista tai ne alkavat homehtua, kun on sekä märkää että lämmintä. Mutta kyllä tuohon ihan nurkalla olevaan, pari vuotta sitten ostettuun hakkuuraiskioon, on tullut vadelmaa hirmuinen määrä!

Toki niistä marjoista joutuu kilpailemaan suuren muun eliöjoukon kanssa, lähinnä hyönteisten, ja kun muistelee, miten talvella kohkattiin hyönteisten häviämisestä, niin tuli mieleeni, että sen huhun pisti varmaankin alulle joku biologi, joka oli yliopiston työhuoneensa ikkunasta katsonut ulos ja havainnut, että kaupungin keskustassa ei näytä olevan yhden yhtykäistä hyönteistä. Se tutkija saisi nyt tulla tuohon hakkuuraiskiolle, joka on yksi jättiläismäinen, ei suinkaan hyönteishotelli vaan hyönteissuurkaupunki.

Mielessäni on kyllä käynyt, että milloinkahan joku karhukin äkkää tuon vattuapajani…

Nyt tosiaankin sataa niin reippaasti, että se voi olla, että vadelmia ei tämän koommin ole sen enempää minulle kuin mesikämmenellekään.

No, siirryn sitten poimimaan mustikoita, jahka haen huomenna lisää sokeria kirkolta.


Viimeksi muokattu: 14.08.2019 13:16:07


Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti