Libanonilaisfriiduja

Libanonilaisfriiduja kahdessa vaiheessa.

En periaatteessa pidä itseäni kovinkaan laiskana ihmisenä, mutta nyt olen järkytyksekseni seurannut puuhiani: minulla on pesti loppumassa, mutta en ole pannut tikkua ristiin uuden työpaikan löytämiseksi.

Kiinnostavaa tässä on ilmeinen kiinnostuksen puutteeni rahaa kohtaan.

Asian pohtimista varten olen piirtänyt oheisen työkalun, eli sarjakuvahahmon, beirutilaisfriidun, jonka T-paidassa lukee arabiaksi 'rakastan korruptiota'. Hahmo tulee kohtaamaan tilanteita, joissa se reagoi rahaan liittyviin kysymyksiin jotakuinkin päinvastaisella tavalla kuin minä. (18.12.2011)

 

Loppuelämäntarkoituksen, joka sisältää myös rahan tarkoituksen, etsintä etenee. Piirsin ovelammat, helpommin piirrettävät libanonilaisfriidut, edelleen 'rakastan korruptiota' T-paidoissa, ja nappasin työpaikan kirjahyllystä lainaksi Mihaly Csikszentmihalyin teoksen Hyvä bisnes.

 

Csikszentmihalyi on se kuuluisa flow-mies. Minä en yleensä kohtaa erityisempiä vaikeuksia flown tavoittamisessa. Pikemminkin minua häiritsee, että muut kohtaavat. Muilla, siis niillä, jotka eivät luultavasti ole ikinä mitään flowta kokeneet, ei puolestaan ole vaikeuksia rahan keräämisessä. Minulla puolestaan näyttää olevan. Joten kylläpä minua nyt kiinnostaa, miten flowsta voisi olla rahallista hyötyä. (25.1.2012)