Propagandakuvia

Tähän on koottu enemmän tai vähemmän kiukuspäissään tai kieli poskessa tehtyjä kiinalaisten propagandajulisteiden tai uuden vuoden kuvien tyylisiä kuvia.

Oheinen uudenvuodenkuva on tehty käärmeen vuoden 2013 kunniaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ja tämä on hevosen vuodelle 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yli 50-vuotias nainen

 

Tällä kuvalla aloitin sarjan, jossa seikkailee yli 50-vuotias nainen harmaantuneine Peppi Pitkätossun saparoineen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä harkitaan puolen vaihtoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä yli 50-vuotias nainen on lumitöissä lentäjänlakissa, joka on tarpeen, ettei mene isännän katolta mättämä lumi niskaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä ollaan tekemässä perunatornia. Idea osoittautui huonoksi, eikä näistä tullut satoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikkivoipainen yli 50-vuotias nainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oheinen kuva esittää yli 50-vuotiasta naista, joka on harjoittanut joululeivontaa.

Tuossa joulun 2013 alla ruotsalaiset, jotka kadehtivat kaikkia muita siitä hyvästä, etteivät päässeet muiden kansakuntien lailla osallistumaan toiseen maailmansotaan, julistivat, että tähtitortut ovat tuomittavia, koska ne muistuttavat hakaristiä ja sitä kautta ovat natsi-Saksan symboleita.

Mutta ruotsalaisilla ei ole mitään oikeutta luovutella symboleitten yksinoikeuksia kenellekään. Hakaristi on ikivanha merkki, joka on ollut niin taajaan käytössä pitkin maailmaa, ettei sen oikeuksia voi vaatia itselleen kukaan eikä tällaisia oikeuksia voi kukaan myöskään myöntää.

 

 

 

 

 

Tässä yli 50-vuotias nainen poseeraa seurueessa, jollaiseen voi joutua Moskovassa Patriarkan lammilla.

 

Tässä yli 50-vuotias nainen on juuri saanut valmiiksi kiinalaisen kohopenkkinsä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oheinen kuva esittää yli viisikymmenvuotiasta naista toivottamassa shampanjoin hyvää vappua dostojevskisessä puutarhanurkkauksessaan Suonenjoen Kärkkäälän kylällä.

Kuva on täysin kuvitteellinen. Ensinnäkään oikean laidan raparperia ei edes ole vielä siirretty tuohon, ja vaikka olisi, se ei olisi nyt noin iso, niin kuin eivät ole vielä mitkään muutkaan noista kasveista. Muut siis ovat periaatteessa olemassa, mutta eivät ole käsittääkseni vielä edes nousseet maasta. Vasemmalla on piparjuurta, oivallista koristekasvia, jossa on näyttävät lehdet. Se ei ole meillä koskaan kukkinut, mutta luotettavasta lähteestä eli puutarhuriemerita Kaisulta olen kuullut, että siihen pitäisi tulla valkoinen kukka. Ei aavistustakaan, minkälainen. Kuvassa on myös nauhuksia, sillä en piirtäessäni muistanut, etten istuttanutkaan niitä tuohon :-) Sitten on Aililta saatua isolehtistä kuunliljaa, mutta eiväthän ne lehdet tietenkään noin isoja ole kuten eivät kukatkaan. Mutta minusta olisi hauskaa, jos olisivat. Kukka on tuonne päin - tämän kuunliljan kukkaterttu ei ole sellainen nuokkuva kuin 'tavallisen' kuunliljan. 'Tavallinen' kuunlilja on eksakti kasvitieteellinen termi. Ja sitten on jonkun lajin tulikukka.

Ainoa, mikä on olemassa jokseenkin tuollaisenaan vieläpä tällä hetkellä, joskaan ei tuossa paikassa, paitsi jos talo on palanut, on tuo naruliitoksinen pohjalaisvalmisteinen puutarhatuoli. (30.4.2014)

 

Koska oli luvassa säätä, josta ei oikein tiennyt, olisiko metsästä pitänyt hakea joulukuusi vai juhannuskoivut, ratkaisimme ongelman jättämällä menemättä koko metsään. Vietämme siis kaupunkijuhannusta.

Oheinen kuva esittää yli 50-vuotiasta naista miettimässä juhannusruusupuskan juurella elämälle uutta suuntaa. Sillä kyllähän se niin on, että kun näin vanhaksi elää, alkavat tähänastiset hommat käydä ylen kyllästyttäviksi.

Tunnen tasan yhden henkilön, joka on näillä ikävuosilla tehnyt reippaan elämänmuutoksen ja se oli parempaan suuntaan. Pääsääntöisesti mainitunlaiset elämänmuutokset ovat olleet tuttavapiirissäni kohtalokkaita huononnuksia ja vieläpä liittyneet (mielen)terveysongelmiin. (20.6.2014)