Rublevilainen serafi

En ole sen vertaa perehtynyt Andrei Rubleviin, että tietäisin, onko hän maalannut serafeja, mutta tässä seurataan minun rublevilaisen serafini suonenjokelaisia vaiheita.

Tulimme Suonenjoelle tarkastamaan myrskytuhoja, joita ei sitten onneksi ollut.

Johonkin aika hupenee, eikä ikinä oikein ehdi tehdä mitään. Nyt yritin hiukan väsätä tällaista rublev-tyylistä enkeliä (kuvassa osa), mutta valo loppuu tähän aikaan vuodesta todella nopeasti, eikä minulla ole täällä päivänvalovalolamppua. Pitäisi ehkä hankkia sellainen tännekin. En ole kauheasti perehtynyt Andrei Rubleviin, enkä tiedä, onko hän maalannut ainoatakaan serfia. Tästä minun tekeleestäni on siis tulosssa kuusisiipinen serafi. Jollain aikataululla... (7.12.2013)

 

 

 
Oheinen rublevilaisen serafin vaihe on jo vähän vanhentunut, eli olen jatkanut kuvaa tästä. On tavattoman vaikea saada kuvaan rublevilaisuutta. Kun Andrei Rublevin (nimiin pantuja) ikoneja katsoo, tuntuu, että voi helpostikin nimetä ne seikat, jotka tekevät niistä rublevilaisia. Lysy ryhti, luisut olkapäät, kumartuneet, alaviistot päät, isot takaraivot, pisaramaiset nenät… Mutta vaikka pistät nämä kaikki kuvaan, tuloksena ei suoraan ole rublevilaisuutta.

Jatkan rublevilaisuuden syvimmän olemuksen etsintää... (8.2.1014)

 

 

Rublevilaisuus lisääntyy, mutta hitaasti. (27.3.2014)