羊 年 快 乐 !

...ja hyvää venäläistä viikkoa.

Eilen ruvettiin Tanskassa ammuskelemaan ihmisiä ilmeisesti militantin islamin nimissä ja Charlie Hebdon tapauksen innoittamana.

Luultavasti tässä tulee tosiaankin käymään tarkalleen päinvastoin kuin vuosituhannen vaihteen globalisaatioidealistit väittivät, eli maailmasta ei suinkaan ole tulossa mikään mcluhanilainen eikä minkään muunkaanlainen maalmankylä vaan kulttuurit rupeavat eristäytymään ja etääntymään toisistaan.

Sen kunniaksi kävimme tänään osallistumassa venäläisen viikon tapahtumiin. Viikon järjestäjiin kuuluu Suomi-Venäjä -seuran ja Kuopion kaupungin Settlementti Puijolan lisäksi mystinen venäjänkielinen kuopiolainen kansalaisjärjestö Avain tulevaisuuteen ry. Tähän liittyen Kuopion monikulttuurikeskus Kompassilla  oli mm. maatuskan maalausta ja edullinen venäläinen päivällinen. Päivällistilassa oli eläviä maatuskoita laulamassa nauhoitetulla taustamusiikilla sekä tanssimassa ynnä tanssittamassa.

Maatuskanmaalaukseen oltiin varattu liian vähän maalia ja tilaa. Jouduin lähtemään tieheni lasten alta, mutta sanottakoon, etten minä ollut tilaisuuden ainoa aikuinen. Isäntä osti jopa itselleen ylimääräisen blankon viisikerroksisen maatuskan.

Jatkan siis maatuskaprojektia kotosalla joskus, kun satun sellaiseen kotiin, jossa sijaitsevat välineet. Kompassilla aloitin talon väreillä, jotka olivat akryylivärit, mutta saattaa olla, että vien tämän suurhankkeen loppuun öljyvärein, jahka saan puunuket pohjustettua, mikä voi tapahtua vain Suonenjoella, missä sattuvat olemaan kaikki pohjustusainekset.

Venäläinen ruoka oli ihan hyvää, varsinkin salaattiosuudessa olleet valkosipulilla maustetut porkkanasuikaleet ja keittoksi valitsemamme hernekeitto. Gulassin kanssa oli tattaria, joka tulee siirtymään pysyvään ruokavalioomme.

Venäläinen viikko jatkuu, ja keskiviikkona aion mennä seuraamaan keskustelua aiheesta onko Venäjä umpikujassa. Ja ensi sunnuntaina on vielä venäläisiä elokuvia.

Ja koska kulttuurienväliset kohtaamiset/konfliktit ovat päivän sana, päivitin tässä headerini kiinalaiselle vuohen vuodelle, joka kylläkin alkaa vasta torstaina. Jotkut sanovat alkavaa vuotta lampaan vuodeksi, mutta kiinassa lampaalle ja vuohelle on sama sana, yang. (15.2.2015)