Adventtia!

Kuopiossa oli tilaa kaupoissa viimeisenä jouluaattoa edeltävänä lauantaina.

On olevinaan viimeinen ostosviikonloppu ennen jouluaattoa. Eilen läksimmekin isännän kanssa shoppailemaan melko pian aamukymmenen jälkeen välttääksemme ruuhkat. Ja tosiaan, onnistuimme siinä. Missään ei ollut käytännöllisesti katsoen ketään. Emme joutuneet juurikaan jonottamaan minnekään. Maksimimäärä edeltävia asiakkaita kassajonossa oli yksi. Saimme melkein kaiken, mitä halusimme.

 

Melkein.

 

Halusin yksinkertaisen, koristelemattoman amarylliksen. Sellaisia ei löytynyt. Ostimme sitten kerrotun, kolmivanaisen, jossa oli Kuopion Kauppahallin vähäisin koristemäärä, eli vähän mustikanvarpuja ja valkoisen ja hopeisen kirjava rusetti, jonka saa tarvittaessa pois - joskin se oikestaan sopii meidän valkohopeiseen jouluna käytettävään brokadipöytäliinaamme.

 

Näyttää siis siltä, että muutkin kuin me alkavat saada tarpeekseen tavarapröystäilystä.

 

Nyt sitten hyvää neljättä adventtia ja joulun odotusta kaikille! Kovin jouluisen näköistä ei ole ainakaan Kuopiossa, missä sataa kuin aisaa täysin mustaan maahan. Mutta siinäpä hyvä syy viettää viimeinen adventti erityisen rauhallisesti. Minä esimerkiksi en aio tehdä tänään mitään. Illalla menemme kyllä yhteen joulukonserttiin, mutta se on älyllisintä mihin aion tänään energiaani tuhlata. (18.12.2011)