Epätyypillinen päivä

Tapaan mieheni sukulaisia aika harvoin, käyn vielä harvemmin toritapahtumissa enkä ikinä katsomassa ilotulituksia sen enempää kuin tivolissakaan.

Kävimme aamupäivästä Kuopion torilla, missä oli Elonkorjuujuhla yhdistettynä Poliisipäivään. Meillä on aika hyvät poliisit täällä Savossa. Esityksiin kuului tanssivien poliisien esitys sekä stand-up -komiikkaa. Kino poliisissa oli nähtäviillä, että ilmeisesti  Breijvikin kaltaisten heppujen sijaan poliisi tavannee lähinnä erilaisia reppanoita.
 

Poliisin esittelyalueella oli valtavasti ihmisiä. Harvoinhan sitä pääsee tutustumaan lähimmäisensä työhön, pinnallisestikaan…
 

Iltapäivästä läksin kiipämään Puijon portaita. Se vei juuri niin paljon aikaa kuin arvelinkin, eli yhteensä koko reissu 1,5h, mistä seurasi, että oltiin myöhästyä päivälliseltä - meidän nimittäin oli määrä mennä väärän koivun takaisten sukulaisteni kanssa syömään. En millään löytänyt yksiä housuja, ja joudun vaihtamaan pukeutumissuunnitelmaa.

 

Pöytäkeskustelu oli hiukan absurdia. Se käsitteli Kärkkäälän kylän edesottamuksia ennen ja nyt, ja ne ovat kyllä aivan omaa luokkaansa jopa kaikkien Suomen syrjäkylien edesottamusten joukossa. Erikostapauksena olivat mieheni suvun edesottamukset, mikä sai kälyni 17-vuotiaan tyttären lausumaan, että hänellä on edessään loistava tulevaisuus…
 

Niin kuin luultavasti onkin, sillä yleensä ihmiset onnistuvat kiertämään sukulaistensa kohtalot. Mikä johtuu yksinkertaisesti aktiivisesta yrittämisestä, pontevasta välttämisestä. Ja yleisestä yhteiskunnallisesta edistymisestä ainakin mitä tiedon ja koulutuksen saantiin tulee.
 

Äsken tulimme tuosta 'sukukokouksesta', ja matkalla näimme pimenevässä illassa Sataman kesäkaudenpäättäjäisilotulituksen. Liikkeellä oli poikkeuksellisen runsaasti väkeä, ja ehkä jonkinasteinen syykin paljastui: kaupungissa oli tivoli. Kävimme sitten kertelemässä vielä tivolialueella, mistä alla oleva kuva. (25.8.2012)