Häviääkö Irak?

Ajatella, että tiedotusvälineet eivät saa julkaistuksi mitään kunnon tietoa Lähi-idän nykytilasta.

Tämän aamun Hesarissa kerrottiin, että Al-Qaida olisi erottanut keskuudestaan jonkun Isis-nimisen irakilais-syyrialaisen organisaation. En ole ikinä kuullut mistään tällaisesta Isiksestä muualta kuin tämän aamun Hesarista. Sen sijaan olen kuullut, että Al-Qaida on käskenyt järjestön nimeltä ISIL eli Islamic State in Iraq and Levant häipymään Syyriasta takaisin Irakiin.

 

Semmoinen se on tuo Lähi-itä. Sieltä kuulee mitä kuulee, mutta Hesariin minä en sen suhteen kyllä luota, vaikka vastikään sisältöään skarpannutta Hesaria kehuinkin.

Siitä sen sijaan ei ollut Hesarissa mitään, että eilen Saudi-Arabia on julistanut, että Saudi-Arabiasta muualle maailmaan lähtevät soturit joutuvat ottamaan huomioon, että kotiin palatessaan päätyvät vankilaan 3-20 vuodeksi. Melkoinen suunnanmuutos tällaisen minunlaiseni mistään mitään ymmärtämättömän kukkahattutädin mielestä. Tietoni tai luuloni, Lähi-idän kohdallahan on vaikea sanoa, kummasta on kysymys, on peräisin Al-Jazeeralta, ja kommenteissa pistää silmään, että hasbara ei ole ottanut lainkaan kantaa. Ei kommentteja WALilta, nikiltä tms. Israel ja Saudi-Arabiahan ovat olleet vähän niin kuin samalla puolella Syyrian suhteen aina siinä mitassa, että Al-Jazeeralla saudeja on haukuttu siionisteiksi. Vastaavanlaisia ongelmia on Israelille ilmaantunut äkisti Yhdysvaltojenkin kanssa. Amerikkalaiset ovat muuttuneet suopeammaksi Iranin suhteen, mikä ei sovi Israelille lainkaan.

Nojatuolissa nutturaani kohennellessani olen myös spekuloinut, että näinköhän tässä kohtapuoleen häipyy maailmankartalta valtio nimeltä Irak. Olen ihan vain ensi viikonlopun lumitöitä suunnitellessani miettinyt, että joskohan maailmalla on menossa joku prosessi liittyen siihen, miten Irak jaetaan shiiojen ja sunnien kesken. Koska lumityöt ovat tavattoman tylsiä, ihminen tarvitsee mielikuvituksen stimuloimista niitä mahdollisimman vähän vaivaa aiheuttaviksi oraganisoidessaan, ja niinpä olen virkistyksekseni spekuloin silläkin, että joskohan koko Syyrian sotku on aloitettu siinä tarkoituksessa, että jotku tahot eli Lännen kapinallisiksi kutsumat ovat ajatelleet hankkiutuvansa Syyrian kautta osille Irakin jakoon, mikä alkoi häämöttää hetimiten, kun Jenkit sieltä kolmisen vuotta sitten tulivat häipyneeksi. Olihan siinä riski, että Iran ennen pitkää nappaa koko hoidon. Siitä vaan Irakin ja Syyrian läpi aina Libanoniin asti.

 

Ilmeisesti tuli vähän yllärinä, että Al-Assad ei kaatunutkaan. Eli se, että shiiat ovat älykkäitä. Lännessä ajateltiin, että muslimi kuin muslimi, ne ovat tyhmiä ja laiskoja kaikki. (5.2.2014)