Helatorstaiviikonloppu kaupungissa

Keväisin tekee aina

mieli maaseudulle, mutta se ei näytä tänä keväänä onnistuvan millään.

Kuopiossa on isompi lehti puussa kuin Etelä-Pohjanmaalla.

 

Tänä keväänä koivut eivät ole sellaisia heleän vaaleanvihreitä kuin tavallisesti, vaan ruman oliivinvihreitä. Tämä johtuu siitä, että ne ovat täynnä keltaisenruskeita norkkoja. Niiden havaitsemiseksi ei kylläkään tarvitse suoranaisesti nähdä yhtäkään koivua. Eilen, kun oli kuiva ja lämmin päivä, koivunkukinnan huomasi kirvelevistä, turvonneista ja vuotavista silmistään. Jostain syystä allergialääkkeet purevat nuhaan, mutta eivät silmien oireisiin.

 

Emme siis ole mökillä, vaikka eilen oli helatorstai. Isäntä ei saanut tätä perjantaita vapaaksi töistä. Suonenjoella on ollut vesivahingon seuralainen, lattiaremontti, joten emme ole menossa sinnekään. Eilen saimme kuulla naapureilta, että siellä oltaisiin lattia jo lakattu, mutta luultavasti se oli lakattu vasta keskiviikkona, ja sitä paitsi ei ole tiedossa, tuleeko siihen useampi kerros... Joten olemme varautuneet olemaan myös viikonlopun kaupunkioloissa, mikä voi olla koivunkukinnan suhteen parempi paikka.

 

Tämä voi olla muutenkin parempi vaihtoehto. Olen ollut aika väsynyt, eikä sitä tilaa parantaisi edestakainen autolla ajeleminen mihinkään paikkaan Etelä-Pohjanmaan ja Savon välisen ajelun lisäksi. (18.5.2012)