Itsenäisyyspäivää

...juhlittiin etukäteen Kuopion kaupungin pääkirjastolla.

Kuopio on vanhastaan mahtava kulttuurikaupunki, ja niinpä meillä oli tänään kirjastossa suuri Itsenäisyyspäiväetkot-tapahtuma. Koska olin kirjastossa mikrofilmihuoneessa ihan asiallisissa asioissa, pääsin piipahtamaan klo 14 tapaamassa lukukoira Sylviä. Hän kilpaili Marko Kilven kanssa, jota myös arvostan, mutta häntä pääsee näkemään muutenkin.

 

Minulla on jo Sylvi-kirjastokortti ja nyt myös Sylvi-pinssi, jollainen  on monella muullakin – juhlavieraita oli aika paljon – sillä niitä sai valmistaa itse kirjaston aulassa (kirjastonhoitajan avustuksella) Sylvin juhlavastaanoton aikana.

Samassa aulassa saattoi äänestää joulukuuseen ripustettavalla pyöreällä lapulla suomen kielen kauneinta sanaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


Oli myös monenlaista muuta ohjelmaa, mutta jouduin tekemään niitä asiallisiakin hommiani, enkä sitten hankkiutunut valokuvanäyttelyn avajaisin enkä paljon muuhunkaan, mutta kävin vilkaisemassa origamintekoa. Siinä opasti taustaltaan japanilainen kirjastonhoitaja Yoshiko Immonen.

 

 

 Kuvassa karjalaiseen kansanpukuun eli feresiin pukeutuneella juhlavieraalla Pia Kettusella kädessään japanilainen itsetaiteltu origamikurki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohikulkiessani huomasin sentään tämän jättimäisen katuteatterinukke Minnan (Canth).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musiikkiakin oli monenelaista, mutta kerkesin kuulemaan vain tätä Kuopion kaupunginorkesterin salonkikvartettia.

  

 


Lopulta oli myös ihmisten suorittama juhlavastaanotto. Vieraat kätteli kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen ja hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen, mutta heitä ei ymmärtääkseni saanut rapsuttaa kuten Sylviä. Sen sijaan sai vähän juotavaa ja purtavaa.

Hyvänen aika, miten sitä voi ihmisellä olla hieno kotikaupunki! (4.12.2017)