Jalkojenpesuun vankilaan

Tämä on osoittautumassa kunnon tyypiksi, tämä uusi paavi.

Muutama päivä sitten eräät katoliset mediat ilmoittivat, että uusi paavi Franciscus on päättänyt uusia Vatikaanin kiirastorstain rituaalit ja mennä viettämään viimeistä ehdollista jalkojenpesuineen nuorisovankilaan. Aiemmin paavit ovat peseskelleet kardinaalien puhtoisia jalkoja, mutta Franciscus ilmoitti tottuneensa Buenos Airesin piispana hoitamaan tämän rituaalin vankiloissa sun muissa hyljeksittyjen majapaikoissa eikä hän aio muuttaa tätä tottumustaan. Vatikaani joutuu nyt sitten sopeutumaan, mutta tämä on kuulema ainoa pääsiäisviikon uudistus - tänä vuonna...

 
Minkähänlaiset turvajärjestelyt siihen nuorisovankilaan tulee? Varmaan jalkojenpesuun ei pääse kuka tahansa.
 
Vatikaanin omilla nettisivuilla asiasta on vain linkitön otsikko paavin kalenterissa, ei mitään päivittelyä asiasta kuten joillain muilla katolisen lehdistön sivuilla.
 
Vatikaanin sivuja ei, muuten, ole vielä uusittu. 
 
Vatikaanin sivuilla ilmoitettiin myös, että paavi haluaa köyhän kirkon köyhälle Kristukselle. Jään jännittyneenä odottamaan, miten paavi tämän järjestää. Omaisuuden kertyminen on ollut kirkon ongelma jo siitä asti, kun jotkut hyväosaiset alkoivat jättää sille omaisuutta perintönä, ja siitä pitäen ed. seikka ja evankeliumeissa esitetty selvä köyhyyden vaatimus ovat aiheuttaneet kirkolle suuria uskottavuusongelmia. Pahimmillaan ongelma oli juuri Franciscus Assisilaisen ja hänen kerjäläisveljestönsä aiheuttaman 'köyhyyskiistan' aikoihin.
 
Takavuosina näin televisiotaohjelman nimeltä Nuoret hihulit, ja sen lopussa eräs kunnon helluntilaisnuori aprikoi, että kaikki käsittävät, mitä tarjottavaa seurakunnalla on jollekin ikänsä heroiinia vetäneelle sekopäälle, mutta mitä tarjottavaa sillä on sille, joka on käynyt lapsesta asti pyhäkoulussa. 
 
Vastaushan on, ettei mitään.
 
Rivikristityt, nutturapäätädit ja kaiken maailman luthersäätiöläiset näkisivät mielellään kirkon jonkinlaisena jöönpito-organisaationa. Että nyt eivät katoliset pistä ruotuun pedofiilipappejaan! Rivikristityt unohtavat jostain syystä, en kylläkään käsitä, miten he siihen pysyvät, mutta unohtavat nyt kuitenkin, että Kristus oli rikollinen. Hän uhmasi yhteiskunnan normeja ja hänet tuomittiin teloitettavaksi. Kirkko, joka tuomitsee niitä, jotka rikkovat maallisen yhteiskunnan sääntöjä, toimii älyllisesti erärehellisellä tavalla. Joten katolinen kirkko ei tule tuomitsemaan yhtäkään pedofiilipappia, varsinkaan nyt hyvän teologisen koulutuksen saaneen jesuiittapaavin johdolla, ja jos joku sitä odottaa, pitää varautua pitkästymään.
 
Joskus kirkko poltteli ihmisiä noitina, ja se oli häpeällistä, se - aivan Kristuksen asian vastaista. Hyi, hyi, kirkko! Ensin poltetaan ihmisiä noitina ja muutaman sadan vuoden päästä vastustetaan aborttia. Kyllä pitäisi osata päättää, saako tappa vai ei. Suomen valtionkirkossa taitaa olla jopa kenttäpiispa, mikä on mielestäni kerrassaan merkillistä.
 
Nyt Fransiscus sitten muistuttaa seurakuntalaisia kristinuskon perusteista ja menee viettämään Viimeistä ehtoollista nuorisovankilaan. (En minä tätä tietenkään muusta tiedä, mutta pienenä tyttönä luin Jean Genet'n kirjoista, että nuorisovankiloissa esiinty runsaasti seksuaalista hyväksikäyttöä, ja Genet korosti, että sitä harjoittavat nimenomaan vangit keskenään.) Paavi ei ymmärtääkseni tee tätä nuorisovankilakeikkaansa siksi, että erityisesti hyväksyisi mitään, mihin nuo nuorisorikolliset ovat nuoruutensa käyttäneet, vaan siksi, ettei hänen mielestään ole hänen asiansa tuomita heitä. Ei heitä eikä pedofiilipappeja.
 
Mielenkiintoinen henkilö, tämä uusi paavi. 
 
Mitähän Franciscus tekee, kun Vatikaanissa paljastuu seuraava rahanpesujuttu? Toteaa riemastuneena, että pankkiiri, siinäpä olet toiminut kelpo tavalla. Otapa nyt heti kaikki omituisesti kierrätetyt rahat ja mene jakamaan ne siihen ja siihen slummiin. Ei, ei mitään firman autoja tähän käyttöön. Minä olen kuullut, että sinne pääsee sillä ja sillä bussilla. Menet sillä ja heti paikalla. Mitä? Et halua? Pelkäät? Kuulepas nyt, pankkiiri, ihmisessä pitää olla apostolista rohkeutta. No, ei se mitään, minä tulen mukaan. (25.3.2013)