Joogasta

Jooga on kuin elämä

itse - hiton tylsää.

Jooga on viheliäinen harrastus siinä missä kaikki muukin liikunta. Silloin, kun sitä tekee, ainoa tapa saada itsensä pysymään hommassa kiinni, on ajatella, että tässä nyt sitten kuluu vähän toista tuntia, parasta vain aloittaa, antaa ajan kulua, ja puolentoista tunnin kulutta se on ohi.

 

Joogaa on harrastettava vähintään neljä kertaa viikossa. Tässä joulun jälkeen jäi yksi viikko kolmeen kertaan, ja heti kostautui. Taantuminen oli välitön.

 

En ole havainnut itsessäni mitään niistä positiivisista kokemuksellisista asioista, joita joogakirjat kuvaavat, mutta juuri tuossa sen kolmeen viikkokertaan jääneen ajan jälkeen havaitsin, että kohta tässä olisi käynyt minun hartioilleni samoin kuin kaikkien muidenkin hartioille.

 

Tietysti voisi olla joogaamatta. Työteveydenhoito varmaan hoitaisi asian. Mutta sitä varten pitäisi ajaa autolla sinne työterveyshuoltoon, eikä minun autoiluneuroosini salli sitä. Autoiluneuroosini takia tulen halvaksi työnantajalle…

 

Jooga auttaa myös flunssaan. Viime viikonloppuna minusta alkoi tuntua, että nyt on flunssa ihan justiinsa puhkeamassa, kurkkuun jo koski ja palelsi. Mutta ei kun puolitoista tuntia joogaa siinä illalla, ja aamulla oli ihan kuin ei olisi mitään oireita koskaan olutkaan.

 

Tämä ei kuitenkaan muuta miksikään sitä armotonta tosiasiaa, että jooga on tylsää. (19.1.2011)