Kaasupulloprobleema

Uukuniemen Salesta sai ennen mitä tahansa, mutta nyt ei saanut juhannuksen aatonaatto-

aamuna  nestekaasua. Sen sijaan kaupan oli orkideoja ja leikko-

ruusukimmpuja. Niitä sen sijaan ei ennen ollut.

Mökille tuloa seuraavanan aamuna oli edessä kaasupullojen vaihto-operaatio. Nesteet olivat käytetyt, mutta ei hätää, ennen homma oli ollut hoidossa ajamalla 15 km päähän kaupalle ja sillä siisti.

 

Nyt oli tilanne muttunut.

 

Ajoimme Akonpohjaan Seon huoltoasemalle. Siellä oli vain sivusta ladattavia, ja meille piti olla päästä... Ei kun ajamaan eteenpäin kohti Parikkala Cityä.

 

Sieltä löytyi huoltoasema, jolta saimme nestekaasut, ja samalla pari kesäistä paikkakunnan mainoslehtistä. Muistelin viime kesänä kuulleeni jostain, että Kirjavalassa olisi jotain niin merkillistä kuin valokuvagalleria. Sillä aikaa, kun ajoin mökille päin eli myös Kirjavalaa kohti, isäntä löysi mainoslehtisestä galleria Valolan osoitteen. Ja niin pistäydyimme sinne.

 

Jos kaasua olisi saanut lähempää, emme luultavasti olisi ikinä käyneet tässä galleriassa. Gallerian opastyttönen ei ollut ihan tehtävänsä tasalla eikä tiennyt, kenen olivat selvästikin päänäyttelyn kuvat, mutta kuvien sympaattiseen tyyliin perustuvan villin arvaukseni mukaan tuossa yläkerran yhdessä huoneessa oli esillä Robert Doisnaeaun kuvia. Ne olivat vanhan hyvän ajan kuvia, joissa merkityssisältö perustuu paitsi itse aiheeseen, kuvarakenteiden hyväksikäyttöön.

 

Esillä oli myös vanhoja Parikkala-aiheisia kuvia ja luontokuvia eri kuvaajilta.

 

Gallerian pitäjä Kirmo Wilen harrastaa Kiinan-matkailua, ja esillä oli muutamia hänen pikemminkin muoto- kuin henkiökuvien kategoriaan kuuluvia mustavalkokuvia kiinalaisista ihmisistä. Ja isompia värikuvia namibialaisita. Eivät ehkä ns. taidetta.

 

Vaikutelmaksi jäi, että juttu oli vähän vielä rakenteilla, mutta onneksi tuli käytyä. Harmi, että itse gallerian pitäjä ei ollut paikalla. Olisi ollut kiinnosotavaa vaíhtaa vähän Kiinanmatkailukokemuksia.  (25.6.2010)