Kevätkysymyksiä

On hämmästyttävän kylmä. Radiossa väitettiin, että nyt oltaisiin jo vaihtamassa kesärajoituksia merkkeihin, mutta kyllä minun mielestäni satoi lunta.

Läksimme tänä aamuna anivarhain Kuopiosta. Ajoin Suonenjoen kautta, minne jätin isännän, kunhan oli varmistunut, että sinne tulee vettä yms. Hänen on tarkoitus olla siellä päivä, pari, ennen  kuin vuodenvaihteen vesivahingon seurauksia tullaan korjaamaan ensi viikolla.
 

Kärkkäälän tiellä oli vielä paikoin jäätä. Naapurit olivat jollain koneella kauhoneet lunta pihastamme autopaikalta. Katolta olivat pudonneet lumet koviksi korkeiksi valleiksi. Hiirenloukuissa ei ollut saalista.
 

Menomatkasta tuli Kärkkäälän tiellä Kaisu vastaan. Kun olin jo sovin ääressä Pohjanmaalla, hän soitti ja kiitti kirjoista, jotka olin hänelle korjannut - ja HAA! saatoin kysyä häneltä, eläköityneeltä puutarhurilta, mitä minun pitäisi tehdä niille transylvanian salvian taimilleni.
 

Kaisu lupasi selvittää asiaa. Kasvi ei ollut hänelle entuudestaan tuttu. Ei ole Googlellekaan.
 

Loppumatkasta satoi lunta. Ja heti, kun Pohjanmaa alkoi lähestyä, tienvarteen ilmaantuivat romuttuneet autot. On tämä merkillistä seutua. Tämä ei totisesti tee hyvää minun autoiluneuroosilleni, tämä pohjalainen autoilukulttuuri.

 

On tosi kylmä. Näinköhän tässä vielä käy niin, ettei päästä vapuksi mökille... (10.4.2012)