Kirkonmäen kirsikkapuuryteikkö

Toivottavasti siisteys ei koskaan yllä Uukuniemen kirsikkapuu-

ryteiköihin.

 

 

 

Valpurina Uukuniemellä saatoimme havaita, että kirkonmäellä rakennettiin ja myllättiin maata. Emme muistaneet kysyä asian tarkoituksesta paikalliselta asujaimistolta, mutta onneksemme meillä on nykyisin uukuniemi.info, joka tänään tiedotti, että kirkkomäelle on tulossa huoltorakennus saniteettitiloinen. Kuulemma tienoota muutenkin kunnostetaan.

 

Siivoaminen on kyllä periaatteessa ihan hyvästä joskus, mutta joskus on toisaalta vaarana, että siinä häviää jotain arvokasta. Eritoten minua alkoi nyt pelottaa, että Uukuniemellä siivotaan kirkonmäeltä valtakunnan ellei suorastaan maanosan ainoa kirsikkapuuryteikkö. Matin kioski, entinen matkailuvaltti, on Matin ikääntymisen myötä jo iäksi mennyttä, mutta ex-kioskin vieressä on vielä se kirsikkapuuryteikkö, jota olen suuresti mainostanut ja josta on myös yllä oleva kuva.

 

Jos kirkonmäeltä haluaisi jotain kohentaa, niin entisen koulun seinillä jo vuosikausia olleet, harmaantuneet ja repsottavat rakennus- tai maalaustelineet voisi viimein poistaa. Mutta siihen ei taida olla mahdollisuutta vaikuttaa nykyoloissa.

 

Alla on kuva toisesta kirsikkapuuryteiköstä, joka sijaitsee Sirkeellä. Se kuului aikoinaan äitini Mari-tädiksi kutsuman ihmisen pihamaahan. Mari-tädiltä lähti poika Amerikkaan, ja kun Mari-tädiltä kysyttiin, onko poika kirjoittanut sieltä, hän vastasi, että on, ja ihmetteli, kun poika lähettelee hänelle jotain kuvapapereita - täti ei älynnyt, että moiset olivat Amerikan rahoja. (8.5.2009)