Kirsikkamehu

Nyt on muodostunut ongelmaksi se, ettei Pohjanmaalta saa kirsikkamehua.

Kun meidän perhe matkustaa Venäjälle, suunnistamme heti Jänisjärven kaupalla aivan eri hyllyille kuin muut, jotka siis iskevät viinan kimppuun. Me ostamme ensitöiksemme nelisen litraa kirsikkamehua.

 
En tiedä, mitä kirsikkamehussa on, mutta jotain, mikä sopii minun kaltaisilleni hermojarepivän työn tekijöille. Ei, edes venäläiset eivät laita kirsikkamehuun viinaa, ja sitäpaitsi, minä kyllä tunnistan, miten alkoholi vaikuttaa, eikä se aine siinä kirsikkamehussa ole alkoholi.
 
Kun viimeksi palasimme Venäjältä, isäntää alkoi suuresti häiritä, ettei Suomen kaltaisessa muka sivistysmaassa saa kirsikkamehua. Hän herkesi vallan kansalaisaktivistiksi ja rupesi pommittamaan keskusliikkeiden kuluttajapalveluja asialla. Hänelle myönnettiin paristakin firmasta, että Suomessa ei tosiaankaan myydä kirsikkamehua, ja todettiin, että sillä olisi kyllä mitä erinomaisimpia terveysvaikutuksia kuten lihasten rasituksesta palautumisen nopeutuminen ja yöunen jatkuminen noin 20 minuutilla yössä.
 
Mutta kuinka ollakaan, tuossa ennen joulua meidän lähikauppaan Kuopiossa ilmaantui hyllyyn kirsikkamehua!
 
Sitä alettiin meillä juoda litratolkulla, ja kun tulin nyt viimeksi viikonlopun jälkeen Pohjanmaalle, otin yhden purkin evääksi. 
 
Nyt on kuitenkin vasta torstai, ja minun pitäisi olla täällä ainakin kolme viikkoa putkeen - ja kirsikkamehu loppui äsken.
 
Töistä tullessa menin kyllä toiveikkaana täkäläiseen lähikauppaan, mutta eihän siellä mitään kirsikkamehua tietenkään ollut.
 
Miten voi ihminen pärjätä ilman kirsikkamehua! (10.1.2013)