Krassailua

Pakkasista huolimatta siemenet ovat itäneet. Sisätiloissa kun ovat olleet.

Vaikka kävin kotona pääsiäisenä, olen täällä taas, sillä tämä onkin nyt jälleen pitkään aikaan viimeinen mahdollisuus käydä täällä. Sitten työnantajan määräämät tehtävät vievät jälleen kaiken aikani, niin yöt kuin päivät ja viikonloput.

Saatoin havaita, että kaikki muut kylvämäni siemenet ovat itäneet paitsi pääsiäisenä eli muutama päivä sitten laitetut roosmariinit. Roosmariini on kuulema erittäin hidas kasvaja. Saa nähdä, tuleeko siitä nyt sitten mitään näissä oloissa.

Mutta sinappikaalia on tulossa, ja basilikaa. Jotain omituista pillisipulia. Ja yksi tomaatin siemenkin on puskenut vähän lehteä mullasta. Yhteen jäätelölaatikkoon pistin muutaman krassin siemenen, että olisi jo alkukesästä joku kukka, mutta näyttää siltä, että se ehtii kukkia jo vapuksi. Mahdoton on kasvamaan, tuollainen krassi.

 

Mutta aika kylmää on, enkä taida uskaltaa vaihdattaa autoon kesärenkaita. Joudun siis ottamaan ne mukaan Pohjanmaalle. Minähän autoilen vain aamuvarhaisella tai iltamyöhäisellä, ja kun eilenkin tänne ajelin, jo kahdeksan aikaan illalla sulamisvedet jäätyivät tielle. (6.4.2013)