Kypsä tomaatti

Ilmeisesti tulen saamaan kirsikkatomaattisadon, jonka määrä on yksi kpl.

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, yksi, siis valitettavasti vain yksi, tomaatti on kypsynyt. Kaksi muuta 'oranssirtavat', ja loput raakileet ovat pelkkiä vihreitä marjoja. Mutta näyttää siltä, että saan syödäkseni yhden tomaatin. Se ei ole suuren suuri sato, sen toki myönnän.
 

Kävin tänään äiteellä. Hän odotteli siellä uutta skootteriaan, sellaista vanhusmallia, jossa on neljä pyörää. Hän osti sen veljeni avustuksella perjantaina. Mukaan olisi heti saanut liikkeestä yhden, mutta se oli väärän värinen eli sininen. Pitää olla punainen.
 

Kävimme vilkaisemassa hänen varastokomeroaan. Koska hänen muuttonsa vanhustenkotiin tapahtui siten, että hän makasi sairaalassa ja me muut pakkasimme ja siirsimme tavarat, hän ei päässyt itse valikoimaan, mikä siitä vuosikymmenten saatossa kertyneestä roinamäärästä oli muuttamisen arvoista ja mikä ei. Minä olisin ollut valmis pistämään menemään paljonkin, mutta äitihän suuttui sitä. Siispä jouduimme tekemään paljon turhaa työtä pakkaamisessa ja tavaroiden siirtämisssä ja nyt vielä varaston läpikäymisessä ja tyhjentämisessä, kunhan joskus jaksetaan.
 

Tarkoitus oli löytää tänään pikkulusikat ja sähkövatkaimen vispilät. Vaikka tavaroita oltiin lajiteltu muutossa asuntoon heti vietäviin tarpeellisin ja varastoitaviin tarpeettomiin, tarpeettomiin nyt sitten lienevät lipsahtaneet pikkulusikat ja vatkaimen vispilät…Ongelma on akuutti, sillä äidillä on syyskuussa syntymäpäivät.
 

No, emme tietenkään löytäneet juuri etsimäämme, mutta löysimme tiettyjä mattoja, kävelysauvat, joitain kulhoja sekä kakkukuvun. Lisäksi joitain vaatteita - ja joitain matonkuteita. Jälkimmäiset toin meille leikattavakseni. (26.8.2012)