Lisää luonnonilmiöitä

Tässä sitä muistellaan uukuniemeläisiä luonnonihmeitä, joiden parista on siis jo jouduttu tältä erää poistumaan.

Sisareni mies sai eilen illalla oheisen kalan. Se on samanlainen kuin se, jonka isäntä sai viime kesänä, ja jonka kohdalla emme silloin päässeet selvyyteen, mitä lajia se oli ja oliko se edes syömäkelpoinen. Siispä isäntä päästi sen silloin takaisin järveen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisareni mies on ammatiltaan kokki, ja hän lähti epäröimättä hakemaan kalanperkuuvälineitä. Tässä istutaan vielä, vaikka astia ja puukko on jo haettuna, pohtimassa kalan lajia. Isänän mukaan hänen lankomiehensä oli saanut nyt uistimella säynävän, karpin tai Suomen suurimman sorvan - sorva ei kuulema kasva näin isoksi.

 

Kuvien muut eläimet eli nuo valkoiset pienet koirat sekä yksi iso musta eivät käsittääkseni kuulu kategoriaan luonnonihmeet, vaan ne on vuosisatojen saatossa ihmisen jalostustoiminnan seuruksena saavuttaneet tilan, jossa ne selviäisivät yksin luonnossa noin kolme minuuttia.

 

Emme valitettavasti päässeet maistamaan kalasta kehkeytynyttä ruokalajia, sillä meidän oli poistuttava paikkakunnalta.

 

Viimeisestä kuvasta voidaan näppärästi päätellä, että Uukuniemen Pyhäjärven rantamilla asustelee majava. Se voidaan päätellä myös siitä, että rantamme haapoja on jyrsitty ympäriinsä aika läheltä juurta. Kuvan perusteella majava osaa selvästikin laskea. Ohuemmat puunkappaleet ovat pidempia kuin paksummat, eli se on kyennyt arvioimaan, mitä jaksaa kunnialla käsitellä. (30.5.2012)