Luddiitin onnenpäivä

Sama kärsimys ei ole kaikkien kohdalla yhteiskunnan silmissä samankokoinen, vaan kun muiden koulutettujen ihmisten elämässä vain normaalina pidetty kolaus kohtaa insinöörin, se on kansallinen hätätila.

Eilinen, 14.6. 2012, oli jonkinasteinen onnenpäivä minulle luddiitille. Nokia irtisanoo 3 700 työntekijäänsä. Vähänhän se on, mutta pienestäkin pitää osata iloita. Insinöörit ovat tehneet meidän kaikien muiden elämästä täyden helvetin, joten onhan se hyvä, että edes pieni osa insinööreistäkin saa joskus kokea jonkun hienoisen takaiskun.
 

Mikä sitten ärsyttää, on se, että valtakunta on ryhtynyt massiivisiin ponnistuksiin nyt, kun tämä pieni elittiryhmä on saamassa pikkuruikkuisen ruikkuisen nipistyksen. Ei edes turpaansa, vaan pikkuruikkuisen ruikkuisen nipistyksen. Turpaan saamisesti voisin mainita esimerkkinä vaikkapa oman ammattini, joka on käytännöllisesti katsoen hävinnyt. Niillä, jotka vielä ovat entisessä ammatissaan, on palkka pudonnut ministerin palkasta toimistovirkailijan palkkaan. Onko yhteiskunta pistänyt tikkua ristiin, vaikka meitä on paljon enemmän kuin nuo Nokian nyt irtisanomat mitättömät 3 700? No ei. Olen ärimmäisen närkästynyt. Olen pahoittanut mieleni. Ja eikös se ole kauheinta, mitä nykyaikana kenellekään voidaan tehdä, pahoittaa mielen?
 

Teknologiateollisuus on ihmiskunnan viholinen. Se pakottaa ihmiset käyttämään ainoaa elämäänsä teknologisen vempeleiden kanssa ähkimiseen. Minusta tämä teknologiatellisuuden toiminta lähestyy jos ei nyt murhaa niin kylläkin kidutusta. Tämä teollisuudenala nauttii kuitenkin suurta tukea yhteiskunnalta, mutta jos tässä yhteiskunnassa olisi minkäänlaista mahdollisuutta teknologiariippumattomaan ajatteluun, joku olisi tutkinut, mikä määrä ihmisten niin työtunneista kuin vapaa-ajastakin kuluu kaikenlaisiin teknisiin vempaimiin, niiden käytön opetteluun ja niiden aiheuttamien ongelmien kanssa kiukutteluun. Uskallan esittää hypoteesin, että kaikkien veronmaksajien syliin kaadettu kansantaloudellisesti merkittävä kulu, kasvavat mielenterveysongelmat, johtuu teknologian aiheuttamista turhaumista, joten minusta insinöörien verotusta pitäisi kiristää tämän kuluerän kattamisen verran. Tätä tutkimusta ei tietenkään voida tehdä, koska se merkitsisi täyskatastrofia. Saatu tieto romahduttaisi koko yhteiskunnan.
 

Nyt sitten on käynyt ilmi, että ihmiset eivät tosiaankaan halua niitä Nokian väsäämiä värkkejä. Mikä itku ja parku. (15.6.2012)