Luovun toivosta

Tomaattini eivät kypsy, ja kirvat söivät munakoison, mutta kurkkusta saadaan vielä satoa.

Oheisessa kuvassa on puketti, jonka keräsin Suonenjoelta viikonloppuna. Tarha-alpeja ja ukonhattuja.
 

Kukkia siellä tosiaan oli vaikka miten. Yksivuotiset naapurin hoitamia. Perennat eivät kenenkään hoitamia. Sanoin naapurille, että voisi halutessaan viedä ruukkukasvit kotipuutarhaansa, sillä meidän pihallammme ne menevät tästä pitäen aivan hukkaan, sillä me emme enää näillä lämpimillä siellä käy.
 

Tosin meidän piti ottaa mukaan Kuopioon, vaikkei parvekkeellemme suoraan sanottuna enää mitään mahdu, yksi ruukullinen, mutta kuvattuamme kukkarunsautta tohkeissamme  unohdimme sen sinne…
 

Mutta tuo munakoisoni parvekkeella, se on murheellinen näky. Vaikka suihkutin mäntysuovalla ja myrkytin, kirvat söivöt sen suihinsa. Varsinkin kukkien 'kiinnikkeet' ne purivat poikki.
 

Olin varma, että tomaatit olisivat parvekkeella viikonlopun aikana punastuneet, mutta eivätpä olleet, kun sunnuntaina palasimme. Eivätkä ne kuulema enää voi punastua. Suonenjoella majaillut hieno pihvitomaatti oli mielenkiintoisilla raakileilla, mutta siihen se jää sekin. Kaisu oli sitä mieltä, että sitä ei voi edes kasvattaa avaomaalla. Luulen, että näin on myös munakoison laita.
 

Mutta kaikkea pitää kokeilla.
 

Mitä opimme tästä? Että totta totisesti kasvatan jatkossa kesäisin vain yrttejä. Ja ehkä perunaa. (21.8.2012)