Metsämansikkajäätelö

Nyt siis kannattaa mennä metsämansikkaan!

Pari päivää sitten tein tätä uukuniemeläistä metsämansikkajäätelöä, jonka uukuniemeläisyys perustuu joidenkin raaka-aineiden uukuniemeläisyyteen:

6dl punaista maitoa keitetään kera
halkaistun vaniljatangon.

Annetaan ed. jäähtyä haaleaksi.

Vatkataan kaksi munaa +
kaksi keltuaista
.

Pistetään munavatkaelma vesihauteeseen, johon hiljalleen lirutetaan vaniljamaito (josta tätä ennen kannattaa tietenkin poistaa vaniljatanko). Annetaan välillä sekoittaen hautua vesihauteessa kunnes siitä on sakeutunut vaniljakastike/vaniljalla maustettu munavelli.

Otetaan puolisen pullollista tai enemmän uukuniemeläistä Paavo Kontiokorven hunajaa. Lämmitetään se niin juoksevaksi, että se voidaan ohuesti liruttaen vatkata vaniljakiisseliin.

Jäähdytetään tämä sörsseli huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen lisätään
5dl tai enemmän uukuniemeläisiä metsämansikoita.

Pitetään koko hoito pakastimeen, missä vatkaillaan vaikkapa tunnin jälkeen. Kun seos on puolijäistä,

2dl kermaa vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan aiempaan keitokseen, ja pistetään taas pakastimeen, missä vatkaillaan ensin tunnin jälkeen, sitten esim. puolen tunnin välein, kunnes jäätelö on pehmeää priimasyöntikelpoista jäätelöä, sellaista, jollaisena jäätelö etenkin Italiassa myydään.

Lupasinko minä jossain vaiheessa, että uukuniemeläinen metsämansikkajäätelö ei olisi isotöistä? Onhan se, mutta on se hyvää!

Tässä kotitekoisessa jäätelössä on se sama vika kuin kaikissa muissakin kotitekoisissa jäätelöissä, eli jos jäätelöä ei syö heti valmistuttuaan sopivan pehmeänä vaan se jää pakastimeen jäätymään pidemmäksi aikaa, se pitää ennen seuraavaa syöntikertaa ottaa jääkaappiin pehmenemään noin tuntia ennen. Tästä syystä näitä priimajäätelöitä ei saa ravintoloista.

 

Kuvassa näkyy myös parvekeviljelmäni uutta kurkkusatoa. Huom! Taimi itse siemenestä kasvatettu. (6.7.2013)