Munakoisomunaus

Parvekeviljelmän satonäkymät ovat huonot.

Näyttää pahasti siltä, että munakoisoa ei voi kasvattaa parvekkeella.
 

Lisäksi näyttää siltä, että tomaattiakaan ei pidä kasvattaa parvekkeella, ellei ole varma, että tulee aurinkoinen kesä. Tomaatissani on kyllä kelporaakileita, mutta ne ovat vihreitä eivätkä osoita minkäänlaisia punastumisoireita.
 

Kurkun kasvatus näyttää onnistuvan hyvin. Ja yrttien, mutta sen minä tiesin ennestään.
 

Siispä unohdan tulevina vuosina kasvisten parvekeviljelyn ja keskityn pelkkiin yrtteihin.
 

Krassi on selvästikin mitä parhain kukka meidän paahteiselle parvekkeellemme.***
 

Tänään meni viimeinen mukillinen tavallista capuccinoa. Huomenna alkaa elimistön huijaus kofeiinittomalla kahvilla.
 

Päivän kuntoilutapahtuma oli, että kävelin Puijon monttuun ja nousin hyppyrille vievät portaat aina tornille asti. Oikeastaan kyse ei niinkään ollut kuntoilusta vaan siitä, että portaat ovat jyrkät, kulkevat kallioisella rinteellä, ovat ritilästä ja koko ajan näkee, miten korkealla portaat kulloinkin ovat rinteen lohkareista. Ja välillä voi vilkaista taakseenkin…Minulla nääs on korkeanpaikankammo, ja olen kuitenkin lähdössä tässä Tiibetiin.
 

Minulla ei nyt ensimmäisellä kerralla ollut mitään kantamuksia, mutta pitänee treenata vähän repunkin kanssa. Sehän kun vielä ikään kuin kallistaa taaksepäin, eli syöksymään alas.
 

Korkeanpaikankammo lienee perinnöllistä. Se ilmenee minulla siten, että alkaa koskea jalkoihin. Sen lisäksi tietenkin, että kammottaa katsoa alas ja syvyys vetää selvästi puoleensa. Äidillä on sama vaiva. Minulla alkaa koskea jalkoihin myös, jos jotakuta vahingoitetaan, ihmistä tai eläintä, vaikka vain kuvassa.
 

Autoiluneuroosini olen ilmeisesti kuitenkin kehittänyt aivan itse. Olin nuori ympäristöliikkeen syntymisen aikoihin, ja olin jyrkästi sitä mieltä, että kaikki yksityisautoilijat pitää ampua. Tosiasiassa olen edelleen sitä mieltä, ja pidän käsittämättömänä, että yhteiskunnan on annettu ajatua tähän pisteeseen, että autoilematta ei voi elää. Autoiluneuroosini on jotenkin syvälle elimistöön pesiytynyt perusteltu kapina. (14.8.2012)