Myyräkuume

Onpa ennätysmäiset lihaskivut.

Olen saanut jonkin taudin. Ja koska en sairastele paljon mitään, elimistöni reagoi varmaan yli. Kyseessä ei ole flunssa, sillä hengitysteissä ei ole mitään, mutta lihassäryt ovat mahtavat.

 

Eilen se alkoi, ja arvelin, että kaikki johtuu vain uudenlaisesta puutarhatöiden ja joogan kombinaatiosta. Siispä menin siinä illalla vielä istuttamaan härkäpapua ja jakamaan vuorikaunokkia. Mutta yöllä tärisin aivan ennen kokemattomalla tavalla. Ei varsinaisesti paleltanut, kunhan tärisin koko yön jonnekin klo 04 asti, jolloin tärinä loppui ja lihassärkyt alkoivat taas. Otin särkylääkkeen, ja nukahdin luultavasti joskus klo 06; ja heräsin vähän yli 08. Nukuin siis ruhtinaalliset kaksi tuntia.

 

Alkoi hirvittää, että olen saanut taas myyräkuumeen. Minulla on ollut se kerran, ja muistan, että kuume saattoi viikkokausien ajan olla joskus aivan poissa ja alkaa todella nopeasti kesken työpäivän ja kohota mahtaviin korkeuksiin. Ja kun minä saan kuumetta, rupean näkemään kaikenlaista.

 

Kuumetta ei ole kuin 37.1 astetta, mutta se on minun kaltaiselleni kylmäveriselle paljon.

 

Kyllä harmittaa... (15.5.2015)

 

Medikalisaation vastustaja läkärijonossa

Vietin sitten viikonlopun lähes 40 asteen kuumeessa. Eilen sunnuntaina kuume päätti tehdä iltapäivästä nopean mahalaskun. Kun lukema kuumemettarissa oli 37.2, läksimme ajelemaan Suonenjoelta Kuopioon - minullahan on jostain tuntemattomasta syystä meidän perheessä ikuinen autolla-ajovuoro, olin sairas tai en. Perille päästyä kuume oli 37.7:ssä. Ja edessä oli horkassa tärisemisen ja hiestä märkein paitojen vaihtelun yö.

Tänään kävin sitten aamulla verikokeissa ja puolilta päivin lääkärissä. Se se on. Eli myyräkuume. Lääkäri ehdotti, että lähtisin siitä heti sairaalaan. Verihiutaleet nimittäin olivat hävinneet joksenkin tykkänään ja tulehdusarvot olivat korkeat. Mutta koska munuaisarvot eivät vielä olleet räjähtäneet käsiin, saan nyt nukkua ainakin kaksi yötä kotona. Keskiviikkona eli ylihuomenna uudet verikokeet ja lisäksi virtsanäyte, ja niiden perusteella mahdolliset uudet kujeet.

Nenässäni leijuu koko ajan Suonenjoen kylppärin kuvottava haju, jota pidän syyllisenä tähän. Koska oireiden alkamisen aikoihin leivoin leipää, en pysty kuvittelemaankaan leivän syömistä. (18.5.2015)