Pääsiäisen rippeet

Pääsiäinen on ohi ja samalla 'Hilman

päivät' - siskoni vei koiransa mennessään,

ja olemme isännän kanssa kahdestaan koko rannalla.

Olen edelleen seurannut jään sulamista. Se on kiinnostavaa. Olin aprikoinut, mahdanko saada tänä keväänä otetuksi uuden valokuvasarjan aihesta 'jäiden lähtö Uukuniemen Pyhäjärvellä', mutta ilmeisesti en saa sitä. Kävimme nimittäin iltakävelyllä Kalasatamassa, ja siellä tapasimme erään nuoren miehen, joka toi sinne kaksi pikku poikaansa oikein asiakseen autolla heittelemään kiviä jään lomassa pilkottaviin suliin. Hän kertoi, että yleensä Kirkkolammesta lähtevät jäät viikkoa ennen Pyhäjärveä, ja nyt on Kirkkolampi vielä aivan jäässä. Ja sehän merkitsee, että Pyhäjärven jäiden lähtö jää nyt sitten näkemättä.

 

Mutta Kalasatamassa näimme kaksi kurkea. Kameraan tarttui vain toinen.

 

Sukulaiset ovat häipyneet, ja rannassamme on rauha. Aurinko paistaa ja mökissä on kuuma kuin heinäkuulla. Olen kaivanut työnantajan määräämät tehtävät jo esiin. En siis käyttänyt pääsiäistä niiden lukemiseen.

 

Sen sijaan luin Timo Hännikäisen teoksen Ihmisen viheliäisyydestä ja muita esseitä. Siinä on taas yksi syy lisää hävetä sitä, että joutuu kantamaan Suomen passia. Esilehdillä paljastettiin, että hän oli saanut oikein apurahoja. Mistä tein sen johtopäätöksen, että apurahajärjestelmä pitää kiireesti lopettaa. Ja että Hännikäisen pitää hankkiutua johonkin kunnon perussuomalaiseen ammattiin kuten putkimieheksi, sillä niitä tässä maassa tarvitaan. Ja iltaisin hän voi opiskella vaikka suomen kielioppia, että pääsee tekstiensä kielioppivirheistä.

 

Harmittaa, etten saanut Kiinasta sitä 'poliittista turvapaikkaa', jota taannoin hain. Kungfutse Instituutti oli kuulema antanut kaikki viisi stipendiä omille opiskelijoilleen, mistä en sitä suinkaan moiti.

 

Mitä teen ensi kesäloman?

 

Tai loppuelämäni. Olen jokseenkin turhautunut ajatukseen, että joudun toimimaan tämän yhteiskunnan ylösrakentamiseksi tämän vaalituloksen jälkeen. Mitähän jos vaikka syrjäytyisin ja tappaisin aikaani maalamalla postmodernia taidetta seuraaviin vaaleihin asti? (25.4.2011)