Shiianimiä

Minulle tulee tästä sunnien ja shiiojen välisestä tekohengitetystä Syyrian sodasta

mieleeni montakin juutalaista hasiditarinaa. Tämä ei varmaankaan miellytä kumpaakaan sodan osapuolta.

Suomalainen media ei pysty edelleenkään kertomaan, mikä Assadin hallinnossa oli vikana, kun sitä vastaan alkoi 'kansannousu'. Mikä kansaa ärsytti, se minua kiinnostaisi. Tämän tiedon puute yritetään korvata esittämällä tietoja sotarikoksista, jotka Assadin hallinto on tehnyt kansannousun jälkeen. Ilmeisesti syy salamykäisyyteen on se, että jos oltaisiin kerrottu, oltaisiin jouduttu toteamaan, ettei Assadin hallinnossa ollut mitään sellaista vikaa, jota ei olisi 'kansannousun' lähi-itäläisissä tukijoidenkin hallinnoissa, ts. Saudi-Arabian ja Qatarin. Nepotismia, korruptiota, terrorismin tukemista...
 

Termille 'kansannousu' Syyrian yhteydessä on hiljalleen kuitenkin käynyt vähän samoin kuin sanalle 'osaaja' suomalaisesta työelämästä puhuttaessa. 'Osaajat' ovat hävinneet mediasta kokonaan. Muistaako kukaan enää koko sanaa?
 

'Kansannousua' on Syyria-puheessa korvaamassa 'kapinalliset' ja 'sisällissota'.
 

Ymmärrän, miksi Yhdysvallat haluaa koko Lähi-idästä sunnalaisen. Sunnalaiset ovat pitkän rahakkaan öljynmyynnin laitostamia olentoja, jotka antavat rauhassa amerikkalaisten syöttää itseään lusikalla.
 

Shiioja vastustetaan Lännessä, koska he ovat ikävän älyllisesti orientoituneita, moderneja ja käytännöllisiä, ja pystyvät hoitamaan itsekin asioitaan. Minulle ei tarvitse pitää luentoja Ahmadinejadista, jonka esiintyminen on epämiellyttävää minunkin mielestäni. Olen jonkin verran perilla Hizbollahin historiastakin. Mutta koskapa olen ilmeisesti maailman ainoa ihminen, joka shiioja puolustaa, julkaisen tässä aikani kuluksi ja muun tekemisen putteessa kymmenen iranilaisen merkittävän graafisen suunnittelijan nimet:
 

Majid Abbasi
Bijan Sayfouri
Saed Mashki
Alireza Mostafazadeh
Mehdi Saeed
Narges Safaei
Reza Abedini
Morteza Momayez
Efran Abdi
Maryam Enayati

 

Enemmänkin löytyy helposti, mutta vastustajallekin pitää jätää mahdollisus. Eli pankaapa paremmaksi ja esittäkään kymmenen merkittävää sunnalaista designeria tai taiteilijaa, jotka todella asuvat ja vaikuttavat Lähi-idässä, jotka esiintyvät kirjallisuudessa ja merkittävissä kansainvälisissä alansa julkaisuissa ja joita voi googlettaa, eli joiden eksitenssin ja essensin eli teot voi tarkastaa useammasta lähteestä. Eli maastamuuttajia ei lasketa, sillä mikä se sellainen ihminen on, joka synnyinmaastaan lähtee, kun se on vaikeuksissa?
 

Varsinkin listani viimeiselle voi olla vaikea löytää sunnalaista haastajaa. Hän nimittäin on vuonna 1978 syntynyt nainen. (2.9.2012)