Television katselua

Vuosi näyttää Suomessa loppuvan samoissa ammuskelun merkeissä kuin missä sitä on tähänkin asti vietetty.

Pohjanmaalla minulla ei ole televisiota, joten nautin tässä joululomalla telkkarin katselun synnistä oikein sydämeni pohjasta. Eilen katsoin jopa kaksi ohjelmaa, ensin sikermän Israelin maaperältä kotoisin olevia lyhyitä dokumentteja nimeltä Kertomuksia Jerusalemista, ja heti sen päätyttyä vaihdoin kanavaa, missä oli jo jonkin aikaa ehtinyt mennä dokumentti lamalaismestari Konchongin uuden inkarnaation etsinnästä.

 

Jälkimmäinen oli sympaattinen kuvaus tiibetinbuddhalaisesta munkista, joka kiersi maita ja mantuja etsien rakkaan edesmenneen mestarinsa jälleensyntymää noin vuoden ikäisten poikalasten joukosta. Ja kas, reinkarnaatio löytyi.
 
Oikeastaan tuo suurten mestareiden jälleensyntymien etsiminen on näppärä tapa hommata iloisia pikkulapsia luostareihin. Se kun nyt vain on mukavaa tykätä iloisista pikkulapsista. Dukkhahan se on jos mikä, mutta jos iloinen pikkulapsi on suuren mestarin jälleensyntynä ja olemassa muiden olentojen auttamiseksi, niin eihän siinä sitten voi mitään vikaa olla, jos hänestä tykkää. Ja luostareissa on niin kovasti potentiaalista rakkautta, että sehän menisi muuten ihan hukkaan.
 
Tänään olen jatkanut televisionkatsomista, sillä tässä maassa on taas ammuskeltu. Ammuskelijan etunimi in Ibrahim, minkä ansiosta ensisijassa lienemme päässeet Al-Jazeeran sivuille. Al-Jazeera ei tietenkään nähnyt syytä ampujan islamilaisessa taustassa, vaan ihan muussa: Finland, a nation of 5.3 million people, has 1.6 million firearms in private hands and ranks among the top five nations in the world in civilian gun ownership.”
 
Minua tosin kiinnostaisi arabimaiden asetiheys, mutta siitä ei ymmärtääkseni ole saatavissa luotettavia tietoja. Luultavasti niitä on kuitenkin maailmassa toiseksi eniten Jemenissä, siellä Al-Jazeeren omilla kulmilla. Ja olisivat minun puolestani saaneet pitää siellä tämä meidänkin Ibrahimimme pyssyineen.
 
Eniten asukaslukuun suhteutettuna aseita on tietenkin Jenkeissä, mutta Suomi ei kuulu vain tilaston top vitoseen, vaan pitää hallussaan kolmossijaa. Sitten tulevatkin Sveitsi, Irak ja Serbia. 
 
Että minua kyllästyttää tämä ammuskelu, suorittipa sitä kuka tahansa.(31.12.2009)