Terveisiä Parikkalasta!

Olisikohan pitänyt

jättää tämä reissu väliin... Mukaan tarttui roinaa.

Päätimme eilen, että jos ei ole kauhean kuuma, lähdetään aamulla bussilla Parikkalaan klo 07.10 tien ristiltä. Laitoin oikein puhelimen soimaan klo 06.

 

Yöllä oli satanut, muttei enää. Ilma oli raikas. Siispä menoksi. Harkitsin, otanko vallan takin, ja onneksi otin...

 

Parikkalaan saavuttaessa satoi kuin aisaa. Olimme perilla ennen yhdeksää, joten menimme sadetta pakoon ruokakauppaan, josta ostimme leivonnaisia syödäksemme ne suureen nälkäämme aamiaiseksi kaupan tuulikaapissa. Klo 09 aukesi aseman baari, jonne pääsimme vielä kahvillekin, edellen sataessa kuin aisaa. Läksimme siitä sitten keskemmälle kylää tarkoituksenamme mennä apteekkiin, mutta juutuimme kesän ajaks iperustettuun halpiskauppaan. Ennen kaikkea siksi, että satoi tosiaankin kuin asiaa, eikä meillä ollut kuin yksi sateenvarjo. Saimme po. kauopasta edullisesti jokseenkin kaiken, mitä olimme tulleet hakemaankin ynnä toisen sateenvarjon. Lähinnä olivat kertakäyttöastiat- ja aterimet loppuneet. Mutta mukaan tarttui muutakin.

 

Kaupan täti lupasi pitää ostoksemme siellä siiheksi, kunnes kävisimme kirjastossa lukemassa viikon lehdet. Matkalla piti olla sen apteekinkin, mutta kas, jokin muuttuu täälläkin, eli apteekki oli muuttanut. No, jatkoimme rauhassa kirjastoon.

 

Kirjastossa oli kesätyhjennysmyynti. Ostin yhden lomakirjan korealaisesat naisterroristista ynnä Jaan Kroosia. Ja kaksi venäjän kielen kielipakettia, tonen kuuluisa ja helppo suomenkielinen Kapusta ja toinen ilmeisesti pykälän haastavampi englanninkielinen ...joku... En ole eläessäni edes harkinnut, että opettelisin venäjää. Enkä ole varma, onko meillä enää edes vehkeitä, joilla käydä po. äänitteitä läpi = C-kasettisoitinta ja VHS-nauhuria. Yhteensä tämä kaikki maksoi 2 euroa. Niitä kirjoja emmekä varsinkaan kielipaketteja olisi vilkaisseetkaan, ellei sataisi kuin aisaa.

 

Olemme siis edelleen kirjastossa, mistä on lähdettävä, sataa tai ei, sillä kohta meillä on enemmän rojua viedä kämpille kuin jaksamme kantaa. (1.7.2013)