Tuoreet pukkijalat!

Elämä helpotti kertaheitolla, kun sai pöytään oikeankorkuiset jalat.

Vanhuus ei tulle yksin, vaan mukana tulevat esimerkiksi moniteholasit. En tiedä, liekö normaalia, että moniteholasit leventävät. Minun lasini nyt kuitenkin tekevät niin. Varsinkin vissi korkeus aiheuttaa aivan katastrofaalisen levenemisen, mikä tekee piirtämisestä mahdotonta.

Meillähän ei ole mitään, mikä ei olisi jo moneen kertaan kierrätettyä, ja Suonenjoen työhuoneeni pöytä on tähän asti ollut koostettu vanhoista keittiökalusteista, jotka pelastettiin isännän työpaikan muuton yhteydessä kaatopaikkakuormasta. Vaikka pöydän 'jalkoina' toimineista työtason kaapeista oltiin poistettu sokkelit ja laitettu alle vain niin ohuet levyt, että kaapien ovat sai juuri ja juuri auki, pöytä oli aivan liian korkea, lähes 80cm, ja vaikka yritin piirtää seisaaltani, mikä kyllä sinällään sopii minulle hyvin, taso jäi juuri pahimmilleen sille kohden moniteholasieni kenttää, joka vääristi eniten.

Mutta nyt olen saanut Suonenjoen naapurin, puuseppä Hannu Honkosen tekemät pukkijalat kierrätyspöytälevylleni!

Etsiskelin pukkijalkoja jo syksyllä, mutta kukaan ei valmista rehellisiä puisia pukkijalkoja. Boknasillä olisi ollut sellaisia hienoja Shaker-tyylisiä pöytiä, joiden korkeutta olisi voinut oikein säätää, ja olisin kyllä maksanut sen, mitä pyydettiin, jos olisi ollut saatavilla leveämpää/syvempää pöytälevyä. 45cm on hiukan liian vähän piirtämistarkoituksiin, kun on oikeastaan jo tämän kierrätetyn levyni 60cm:kin.

Hannu olisi halunnut tehdä vieläkin hienommat pukit, mutta kielsin, koska nämähän ovat maaliroiskeissa alta aikayksikön. Varmaan häntä, massiivipuumiestä, harmittaa, että pistin pukkien päälle vanhan kierrätetyn melamiinilevyni. Tosin putsasin sen, ja hämmästyin, että sain jopa mikstioonitahrat (kultaamisessa käytettävä aine) pois. Olisi pitänyt olla lasilevy, että pukkien yläosat hienot rimalevyt olisivat näkyneet. Onneksi Hannu kertoi, että ne eivät olleet aivan tätä tarkoitusta varten otettua uutta tavaraa. Sillä kuten sanottua, nämä ovat maaliroiskessa alta aikayksikön.

Ja pukkien tukipuiden päälle viritin avohyllyt. Lastulevyä, jälleen yhteismitatonta upeiden pukien kanssa. Kaapit olivat ottaneet minua hermoon, sillä on sangen raivostuttavaa ruveta kaivamaan jotain kaapista, kun kädet ovat kynärpäitä myöten maalissa.

Olenpas minä nyt iloinen näistä pukkijaloista! (7.3.2014)