Työläys

Johtuuko työläyden kokemukseni siitä, että asiat ovat työläitä, vai sitä, että minä olen tehnyt samoja asioita liian kauan?

Olen tässä vanhoilla päivilläni tulossa siihen johtopäätökseen, että sopiva aika yhdessä työpaikassa on kaksi vuotta. Tai sitten työpaikan pitää sijaita seudulla, jolla on jotain muutakin tekemistä kuin työnteko. Ai miksikö pohjalaiset ovat yrittelijäitä? - No, koska koko maakunnassa ei voi tehdä mitään muuta kuin töitä.

 

Olen tulossa siihenkin johtopäätökseen, että vanhana ei ole hyvä nukkua lattialla. Siitä on aika kurja könytä ylös yöllä vessaan. Mutta olen nyt todella huonosti motivoitunut pätkätyöpaikka-asuntoni kalustamiseen.

 

Siinä mielessä työpaikka on hyvä, että sinne tulee ulkomaisia ammattilehtiä, jotka meikäläisen alalla ovat aika kalliita itselle tilata. Oli taas kesän aikana lehdissä ollut tosi mielenkiintoisia juttuja. Saa nähdä, miten lama niihinkin asioihin puree. Olen jo muutamassakin yhteydessä huomannut, että lama on ilmeisesti jo iskemässä mainos- ja viestintätoimistoihin. Mutta yleensä lama ei ole vaikuttanut negatiivisesti graafisen suunnittelun tasoon – päinvastoin.

 

Mutta aika puuduttavaa on projektien käynnistely. Samaa junnaamista vuosikymmenestä toiseen. Välillä nuoruuteni minä kysyy tältä ikälopulta minulta, että miten ihmeessä minä tähän olen päätynyt. Mutta jos huomaa joutuvansa vuosikymmenestä toiseen aivan samoihin junnaaviin, äärimmäisen työläästi liikkeelle lähteviin tilanteisiin, ei voi kyllä muuta todeta kuin että on auttamattomasti epäonnistunut elämässään.

 

Olen ostanut kalliit neulepuserolangat, ja olin ajatellut aloittaa neulomisen joskus tuossa marraskuulla, kun stressi ja pimeys painaa, mutta luultavasti joudun aloittamaan etuajassa välttääkseni aivojen luutumisen päähän. (31.8.2011)