Väsymys

En tiedä, miten äitini vielä tässä käy....

Kävin eilen katsomassa äitiä sairaalassa. Vein hänelle hänen pyytämiään laskuja ja muuta postia. Hänellä oli käynyt paljon vieraita, ja yksi vieras poistui vielä minun tullessani kuuden maissa illalla. Äiti ei vaikuttanut hirveän väsyneeltä, vain vanhalta ja hitaalta. Hän ei siis ollut mitenkään sekaisin kuten tuossa taannoin, ja hän kävi asiallisesti postinsa läpi.

 

Tänään olimme veljeni kanssa taas kerran tyhjentämässä äidin vahaa kämppää. Olin olettanut, että saisimme sen tänään loppuun, mutta vielä sinne jäi yksi kuormallinen. Lopetimme nyt tältä päivätä, sillä jäljellä olisi ollut verkkokomero, jonka läpi käyminen olisi vienyt kenties paljonkin aikaa, ja minun oli määrä lähteä vielä tänä iltana mökille.

 

Äsken soitti äidin hyvä ystävä ja naapuri Anneli. Ennen äidin luo menoaan hän kävi moikaamassa meitä muuttopuuhissamme ollessaan menossa vierailulle äidin luo. Anneli kertoi maininneensa äidille, että olimme tyhjentämässä äidin vanhaa asuntoa. Tähän äitini oli sanonut, että tehkööt mitä haluavat, hän ei enää välitä. Äiti ei ollut jaksanut syödä Annelin viemää jäätelöä loppuun, ja hän oli nukahdellut kesken jäätelön syömisen.

 

Olen siis aikeissa lähteä muutamaksi päiväksi yksin mökille. Pakko ladata vähän akkuja. Kohta olen muuten lopussa itsekin, ja tässä on oikeastaan tämä omakin elämä elettävänä. Edessä kun on paluu sorvin ääreenkin.

 

On ollut aika painostava kesä. (2.8.2011)