Vedenhallintaa

Kun makea vesi alkaa loppua, Tiibet voi olla hyväkin sijoitus.

Osmo Soininvaara kertoi taannoin blogillaan olleensa 90-luvun puolivälissä jonkin delegaation mukana Shanghaissa, ja puheeksi oli tullut kaupungin autoistuminen. Isäntien vastaus oli ollut, että Shanghaissa on katua kolme metriä asukasta kohden, ja yksi auto vie viisi metriä pysäköitynäkin. Tästä ilmeisesti oli tarkoitus päätellä, että auto eivät suuremmin lisääntyisi.

 

Minua on jonkin verran ihmetyttänyt, mitä varten Kiina aikaan halusi Tiibetin, halusi niin vimmatusti, että valehtelee nykyisin lapsilleen koulussa, että Tiibet on ’aina’ ollut osa Kiinaa. Se seutuhan on jotakuinkin asuinkelvotonta, eikä siellä pitäisi olla mitään järin arvokasta. Mutta yksi Soininvaaran kommentoija vihjaisi vastauksen: hallitsemalla Himalajan ylänköjä Kiina hallitsee yli 3 miljardin ihmisen vedensaantia. Ja Kiinallahan on itsellään kansalaisia vain 1,3 miljardia… Niin, kyllähän sieltä aika moni kohtalaisen kokoinen joki lähtee…

 

Kiinaan liittyy niin monia yllättäviksi osoittautuvia asioita, että pitäisköhän Suomen kouluihin kohtapuoleen saada pakko kiina? (25.7.2010)