Verkkojournalismin irtiotto?

Tähän asti verkosta löytyvän tekstin lukeminen on ollut rasittavaa, kun näytöt ovat olleet huonoja ja laitteet kömpelöitä käyttää. Mutta tilanne on muuttunut.

Pohjanmaalla on lunta ikkunoiden alakarmiin. Ja lisää tulee. Tällä erää tosin räntäsateen muodossa. Eli pakkasta ei onneksi ole.

 

En itse lue mitään tietokonelehtiä, mutta kollega tiedonanturoi, että Apple ei enää suvaitse, että painetut lehdet Hesarin lailla antavat iPad-lehden ilmaiseksi niille, jotka ovat tilanneet paperilehden.

 

Eli nyt näyttää repeävän verkkojournalismi oikeasti irti painetusta, kun Apple keksi (ainakin nyt yrittää), miten verkosta saadaan rahaa. Ja täytyy myöntää, että Hesarin lukeminen iPadillä on tosi kätevää. Ensinnäkin siitä puuttuvat kaikki tyhjänpäiväiset mainokset, joiden kotiin kantamisesta paperilehdessä pitää maksaa, toisin ymmärrettävistä syistä. Jos pitäisi tilata vain toinen, tilaisin iPad-version, vaikka sitä pitäisi kyllä kehittää. Mutta minusta kyllä sattuu olemaan mukavaa lukea rapisutella paperi-Hesaria kahvikupin kanssa aamuisin… (18.1.2011)