Synttärikirja

Ja kymmen vuoden kuluttua sitten toinen osa :-)

Kun isäntä täytti kymmenen vuotta sitten 50-vuotta, annoin hänelle lahjaksi blogin - oikein vasiten suunnittelin ja koodautin eli ei mikään bloggerin blogi - johon sijoittelin jo valmiiksi hänen vanhoja lehtijuttujaan. Itse hän on sitten täydentänyt sitä joka jumalan päivä koko kymmenen vuoden ajan siinä pelossa, että jos hän ei jonain päivänä kirjoita, ihmiset luulevat, että hän on kuollut.

Nyt, kun tuli uusien pyöreiden vuosien aika, taitoin joitain hänen blogikirjoituksiaan kirjaksi. Juhlapäivä on kyllä vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta tämä joulunalus oli parempi ajoitus. Hän sain valita juttunsa itse, samoin kuvat, ja joutui hän osallistumaan oikoluentaankin, jossa on jo puolessa tunnissa paljastunut joitain puutteita... Mutta yhtä kaikki, lopputuloksena syntyi jotain, mikä kuvaa erästä pientä savolaista kylää, jossa on asunut ja asuu edelleenkin vahvoja persoonia.

 

Tasan viikko sitten vein pdf:n tuotantolaitokseen, ja nyt se sitten pullahti ulos tuosta Tuovisen kirjapainosta pokkarimallisena. Nyt sitten kaikki vaatimaan Aulis Koivistoisen teosta Kärkkäälää ja kärkkääläläisiä kaikista kirjakaupoista ja kirjastoistakin!

Ja koska on ollut graafinen suunnittelija asialla, on pitänyt tehdä logoa ja merkkiä, vaikkei ole firmaakaan. (28.11.2016)