Laatokan Karjala -lehdykkä

06.06.2024

Tämän omakustanteen painos on niin pieni, etten meinannut saada mitään painotaloa tekemään tätä... Mutta taas on sukulaisille lukemista.

Koska joidenkin ihmisten kuten minun pitää koko ajan tehdä röhveltää jotain, olen nyt yhdessä paremman puoliskoni kanssa ja monilta muilta apuja saaden röhveltänyt tällaisen lehdennäköisen julkaisun, joka siis ei ole lehti sanan varsinaisssa merkityksessä vaan ihan vain yksittäinen omakustanteinen pienipainoksinen painotuote.

Syy moiseen pelleilyyn oli se, että Uukuniemi-juhlien tämän kesän teema on Laatokan Karjala. Juhlilla keskitytään luontoon mutta tässä meidän lehdykässämme kaikkeen ihmistekoiseen ja tietysti Uukuniemi-painotteisesti. Toki alussa on kaikkien taannoisen Laatokan Karjalan pitäjien esittelyt. Laatokan Karjalallahan tarkoitetaan luovutetun Karjalan tämännimistä osaa, joskin joitain pitäjiä kuten entisestä Uukunimestäkin 1/5 kuuluu edelleen Suomelle.

Kuvan kannen nostot eivät ehkä näy, mutta siinä lukee, että Kulkukauppiaista formulakuskeihin, Laatokankarjalaisen urheilun tähtihetkiä ja Sortavalan sote. Ne kuulostavat ihan asiallisilta, mutta kuten kuvastakin näkee, minun on pitänyt pakkomielteenomaisesti röhveltää tähän paperinukke, jolla on tietysti Laatokan Karjalan kansallispuku mutta myös kolmet hyntteet lisää takannessa.

Uukuniemi-aiheiset julkaisuni päättyvät nyt tähän. Niitä kertyi ystäville, tutuille ja sukulaisille jaettavaksi yhteensä neljä nimekettä. Uukuniemeläissyntyinen äitini kuoli köyhänä, mutta sen verran häneltä rahaa jäi, että olen voinut polttaa osuuteni niistä näihin painotuotteisiin. Ja nyt ne rahat ovat loppu. (31.5.2024)

Viimeksi muokattu: 06.06.2024
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 14 / 31 Seuraava sivu »