Joulu tulla jollotti

25.12.2023

...ja toivottavasti meneekin rauhallisesti, mistä kylläkään ei ole mitään takeita...

Koska joulupukit ovat nyt käyneet, voin tässä paljastaa joululahjoiksi menneet käsityösuoritukset.

Isäntä sai kaksi pipoa ja kaksi sukkaa. Urakoin kaudella enemmänkin pipoja, itselleni yhden huppumallisenkin, mutta ne ovat tavanomaisia ja kaikki yksivärisiä. Mutta isännän sukat ovat toista maata. Pääosin niissä on sama malli kuin itselleni viime vuonna tekemissäni, eli niissä on maaseuturesidenssikäyttöä silmälläpitäen erittäin paksu neulos – paksun langan lisäksi yhdistelmä kuvio- ja kirjoneuletta – sekä nahkapohjat. Isännän pohjanahan ommel eroaa omien sukkieni versiosta,  joissa siis vain pistelin läpi sukan sisäpuolelle. Näissä isännän sukissa sitä vastoin on oikein randi tehtynä suutarinpistolla.

Ouluun tonttuilin tällaisen minun tekemäkseni aika hillityn teekupin. Vaikka on hillitty, tässä on vähän kaikkea…

 

Viimeksi muokattu: 25.12.2023
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 16 / 38 Seuraava sivu »