Ankaran kuivuuden etuja

17.06.2018

Pääasiassa kuivuudesta kuitenkin lienee haittaa.

Pian takana helleviikonloppu Suonenjoella.

Pelkäsin tänne tullessani, että heinä on varmaan miehenmittaista, sillä emme olleet käyneet täällä pariin viikkoon. Mutta kuivuus on niin ankara, että edes heinä ei ollut kasvanut paljon mitään.

Ainoat helteestä nauttineet kasvit ovat lupiinit. Keltapäivänliljoissa on kyllä kukkia paljon, mutta ne ovat merkillisen pieniä. Samoin tumman punaisten pioneitten kukat. Ivanoffin Vesun lehdet ovat loistavan oranssit kuin syysruskassa. Juhannusruusut aukeavat sekunniksi ja pudottavat terälehtensä.

Meillä on tällainen asukas rapulla. Naulasta roikkuu ulkokäsienpesupaikan pyyhe sekä metallihärveli, jossa on pidetty lyhtykynttilää, mutta nyt siinä on ollut pimetessä itse itsensä valaiseva perhonen. Tähän rykelmään on nyt sitten pitänyt hyvänä joku pikkulintu tehdä  pesänsä. Kuva on otettu ulko-oven kapean (ja likaisen) ikkunan läpi. Hyvällä mielikuvituksella tästä erottaa linnun hautomassa.

Viimeksi muokattu: 17.06.2018
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 3 / 28 Seuraava sivu »