Blogintyhjennystä

...sillä kyllähän tänne oli tavaraa kertynyt.
 

Olen jatkanut blogini tyhjentämistä. Kohta nimittäin on 2 miljoonaa kävijää täynnä tällä jokseenkin tyhjänpäiväisellä foorumilla; se on sellainen mukavan pyöreä luku lopettaa, semminkin kun tällaisia maailmoja syleileviä blogeja ei enää oikeastaan kukaan näytä lukevan.

Olen osan nyt poistetuista blogijutuista painattanut ylläolevan kuvan esittämäksi kirjaksi. Karjala-aiheiset jutut on koottu Uukuniemen osalta pian vuosikymmen sitten kahteenkin eri Uukunimi-juttuja tekeleeseen ja muut olen toimittanut reippaasti muokaten kirjaan Karjalaisuuksia. Näitä uusia Itäisiä blogijuttuja ei ole toimitettu muuten kuin PS. -merkinöillä sulkuihin tekstin sekaan osoittamaan, mikä on sitten blogitekstin kirjoittamisen muuttunut.

Aiemmat blogintyhjennykset ovat olleet tavallisia pokkareita, mutta tässäpä on nyt kovat kannet, joskin ne on leikattu pokkarityyliin – kirjan kannet eivät siis ulkone sisäosista eikä ylivetopaperi ulotu kansien reunojen yli. Koska kirja on pitänyt leikata rusauttaa melkoisella voimalla, siihen on täytynyt laittaa ikään kuin kova selkä samasta materiaalista kuin kannet. Kovakantisessa kirjassa odottaisi olevan sidottu, ts. ommeltu kirja sisällä, mutta tässä on ihan tavan liimaselkäinen pokkari. Huomasin, että varmuuden vuoksi selkää näytetään vahvistetun sideharsolla.

En yhtään tiedä, miten tämä mahtaa kestää, rispaantuuko ylivetopaperi käytössä tai hajoaako koko kirja, jos sen kerran pudottaa, mutta kaikkea pitää kokeilla, ja elämä nyt on joka tapauksessa riskibisnes.

Tällaisia suostuivat tekemään minulle muutaman kymmenen kappaletta Virossa firmassa nimeltä Türkiviis OÜ. Aika paljon maksoi, kun vertasi tavallisen pienen painoksen digipainolla toteutetun pokkarin tai kovakantisenkin hintaan, mutta kuten sanottua, kaikkea pitää kokeilla ja elämä on riskibisnes. Pelkäänpä, että tässä oli jonkin verran käsityötä, enkä ole uskaltanut kysyä, montako meni susiksi leikkurin alla. Mutta minä olen tyytyväinen, vaikka olenkin löytänyt täältä taas kerran jonkin verran omia virheitäni kuten ladontavirheitä sekä ainakin kolmessa kuvassa valopäässä liian vähän pistettä. Mutta olen silti tyytyväinen!

Näitä nyt sitten joutuu vastaanottamaan taas nimi-, syntymäpäivä- ja ensi vuoden joululahjoiksi sun muiksi tuliaisiksi, jos menen jonnekin kylään. (04.02.2023)